Ρίχνω «δαγκωτό» στη Σμαράγδα Καρύδη - Μάθε τους λόγους

Φωτογραφια αρθρογραφου

Κι ας μην έχω IQ 160… 

Έχει συζητηθεί πολύ όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο προσκήνιο, ευτυχώς, λίγες φορές για τους λάθος λόγους… 

Στο IQ 160 η Σμαράγδα Καρύδη υποδύεται την «Πηνελόπη Μουρίκη»

Στο IQ 160 η Σμαράγδα Καρύδη υποδύεται την «Πηνελόπη Μουρίκη»

Με αφορμή την πολυαναμενόμενη αστυκωμική σειρά του Star, IQ 160, στην οποία πρωταγωνιστεί και χωρίς καμία διάθεση… κολακείας (εξάλλου δεν είναι καθόλου αυτού του στιλ), σκέφτηκα λίγο πιο έντονα τη μικρή μου γνωριμία με τη Σμαράγδα Καρύδη. Τη γυναίκα με την κοριτσίστικη διάθεση και τον sui generis χαρακτήρα που συνάντησα στα πλαίσια της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας, λίγο μετά την τεράστια επιτυχία της «Ντάλιας» στο Παρά Πέντε του Γιώργου Καπουτζίδη

Σμαράγδα Καρύδη: «Την άκουσα να λέει πόσο άσχημη είμαι!»

Ξεκινώντας από τα προφανή, όλα αυτά τα σχεδόν τριάντα χρόνια που βρίσκεται στην υποκριτική είναι μια από τις πιο όμορφες «θεατρίνες», που γρήγορα απέδειξε ότι δεν είναι κόρη της μαμάς και του μπαμπά της (δηλ. των γνωστών ηθοποιών Τζούλιας Αργυροπούλου και Ντίνου Καρύδη), αλλά μια… αυτόφωτη ταλαντούχα ηθοποιός.

Η Σμαράγδα Καρύδη βρέθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο του 2022 /Φωτογραφία Instagram

Έχει έναν αέρα χολιγουντιανής σταρ που λείπει πολύ από την αποκαλούμενη σόουμπιζ της Ψωροκώσταινας. Θα μπορούσε να είναι η Ελληνίδα Cate Blanchett. Όμορφη, ξανθιά (συνήθως) με class, ταλέντο και διάθεση να «τσαλακωθεί»

IQ 160: Οι χαρακτήρες της νέας «αστυκωμικής» σειράς του Star

Πολύ πριν τον απόλυτα κωμικό ρόλο της «Ντάλιας», από κλασική… ντάμα σε δραματικές σειρές υποδύθηκε τη Ρωσίδα-μήλον της έριδος ανάμεσα στον Λάκη Λαζόπουλο και τον Αντώνη Καφετζόπουλο στην ταινία Ο Καλύτερός μου Φίλος το 2001. To 2004 ήρθε το κωμικό σίριαλ Babalou στον Alpha και το τηλεοπτικό κοινό είδε μια άλλη, αστεία Σμαράγδα.

Είναι η πιο «τσαχπίνα» Roxie Hart που έχω δει στο θεατρικό Σικάγο κι ας μη διαθέτει… φωνάρα κι η πιο ανατρεπτική Δυσδαιμόνα στον Οθέλλο του Σαίξπηρ με τον Γιώργο Κιμούλη.

Σμαράγδα Καρύδη: Ο χαρακτηρισμός που έκανε για τον έφηβο εαυτό της!

Στις ταινίες του Αθερίδη κλέβει την παράσταση με την υποκριτική της δεινότητα. Αποτελεί σίγουρα λόγο να τις δεις.

Στο περασμένο Φεστιβάλ των Καννών έκλεψε τις εντυπώσεις, ενώ οι Γάλλοι ακόμα μιλάνε για την Ελληνίδα πρωταγωνίστρια της ταινίας του Πάνου Κούτρα, Dodo.

Η Σμαράγδα Καρύδη είναι ζευγάρι με τον Θοδωρή Αθερίδη πάνω από μια δεκαετία

Η Σμαράγδα Καρύδη είναι ζευγάρι με τον Θοδωρή Αθερίδη πάνω από μια δεκαετία /Φωτογραφία Instagram

Δε μίλησε ποτέ για την προσωπική της ζωή. Όταν το έκανε δεν αρνήθηκε στιγμή να απαντήσει για τον Θοδωρή της κι ας φαίνεται ότι δυσανασχετεί, μα κυρίως… βαριέται!

Τέλος το ξανθό για τη Σμαράγδα Καρύδη! Η μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά της

Είναι από τους ανθρώπους που δεν καταλαβαίνεις τι σκέφτεται και τι αισθάνεται παρά μόνο όταν αυτή το θέλει.

Γουστάρει πολύ να δουλεύει με στενούς της φίλους, όπως στο IQ 160 με τον Νίκο Κουρή.

Χαιρόμαστε που πειραματίζεται και με άλλα πράγματα, όπως τη σκηνοθεσία της προπέρσινης παράστασης Του Κουτρούλη ο γάμος με τον Κουρή. 

Της αξίζει να είναι πρωταγωνίστρια στη δική της σειράς με ρόλους όπως αυτός της geniale, εναλλακτικής «Πηνελόπης» στη νέα σειρά του Star που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 26 Μαρτίου.

IQ 160: Τι θα δούμε στα πρώτα δύο επεισόδια της νέας σειράς του Star!

Το ξανθό της πηγαίνει περισσότερο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top