Κι ο Άγιος... φοβέρα θέλει

Η έκφραση αυτή που χρησιμοποιεί ο λαός, φαίνεται ότι βρίσκει πλήρη εφαρμογή σε όσους έχουν ’Κόκκινα δάνεια"

Η έκφραση αυτή  ( κι ο Άγιος ... φοβέρα θέλει) που χρησιμοποιεί ο λαός, φαίνεται ότι βρίσκει πλήρη εφαρμογή σε όσους έχουν 'Κόκκινα δάνεια".

Και ιδιαίτερα στη μερίδα εκείνη, που είναι οι λεγόμενοι "συστηματικοί κακοπληρωτές".

Δηλαδή ενώ έχουν τη δυνατότητα, εκμεταλλεύονται όλα τα "παραθυράκια"... ώστε να αποφύγουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Όλες όμως οι κινήσεις σχετικά με τους πλειστηριασμούς...(ηλεκτρονικούς), την τακτική των τραπεζών, αλλά και τις πιέσεις των δανειστών, ιδιαίτερα ενόψει των νέων streee tests, αποδίδουν  "καρπούς".

Τους τελευταίους μήνες στελέχη των τραπεζών, παραδέχονται πως έχει αυξηθεί -κατ άλλους 20% κατ΄άλλους 25%- η ρύθμιση που ζητούν από μόνοι τους οι δανειοδοτηθέντες που μέχρι τώρα δεν εξυπηρετούσαν τις υποχρεώσεις τους.

Για όλες τις μορφές δανείων: στεγαστικών και καταναλωτικών.

Λίγο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, λίγο τα προγράμματα των τραπεζών που προσφέρουν για καταναλωτικά μη εξυπηρετούμενα δάνεια "κούρεμα" έως 90% και 95%, έχει οδηγήσει πολλούς , που έχουν τον τρόπο τους, στο τραπεζικό γκισέ.

Η αύξηση αυτή έχει πολλαπλές θετικές επιπτώσεις:

1.Κινδυνεύουν όλο και λιγότερο οι συστημικές τράπεζες από τα stress tests

2.Απομακρύνεται οι κίνδυνος ενός bail in για τους καταθέτες.

3.Εδραιώνεται η συνείδηση ότι όσοι έχουν τον τρόπο τους δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα... και να είναι "μπαταχτσήδες".

4.Δικαιώνονται οι καλοπληρωτές

5.Όλοι μαζί μπορούν να βγουν μια ώρα νωρίτερα από την κρίση

Τελικά φαίνεται κι ο Άγιος... φοβέρα θέλει!

Γ. Λ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ