Όλοι έχουμε τον…. συνδετικό μας κρίκο!

Φωτογραφια αρθρογραφου
Αρθρογράφος

Αυτόν που ακούραστος μας συμπαραστέκεται και μας δίνει δύναμη

Στις περισσότερες ελληνικές οικογένειες υπάρχει ένα άτομο που εκτελεί «χρέη» συνδετικού κρίκου. Έτσι και στην δική μου!

Το άτομο αυτό χαρακτηρίζεται συνήθως από δυναμικότητα, καλοσύνη, εγκαρδιότητα, γενναιοδωρία, αγάπη, αλληλεγγύη. Γνωρίσματα σπάνια… Για αυτόν κιόλας τον λόγο το εν λόγω άτομο είναι σπάνιο και συνεπώς ο συνδετικός κρίκος κάθε οικογένειας μοναδικός!

Σε αυτό-ήν προσφεύγουν ΟΛΟΙ όταν έχουν πρόβλημα. Ακουμπούν το κεφάλι τους στον ώμο του στιβαρού και δυνατού συνδετικού κρίκου, ο οποίος ως δια μαγείας τους κάνει πάλι να σταθούν στα πόδια τους και να πορευτούν με αισιοδοξία. Αυτήν ακριβώς την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση που νιώθει κανείς όταν έχει στο περιβάλλον του πρόσφορες «φτερούγες» για να κουρνιάσει και να ανασυνταχθεί.

Στον συνδετικό κρίκο όμως, προστρέχουν όλοι και όταν έχουν να μοιραστούν ένα χαρμόσυνο γεγονός. Ξέρουν πως κανείς άλλος δεν θα ταυτιστεί περισσότερο με την ευτυχία τους.

Ο συνδετικός κρίκος είναι και αυτός που κρατά τις ισορροπίες, που μονιάζει και κατευνάζει τα μέλη της οικογένειας. Είναι αυτός που είτε κάθεται στην κεφαλή του τραπεζιού… είτε δίπλα σε αυτόν. Σίγουρα όμως είναι η «ψυχή» της οικογένειας. Πότε είναι άνδρας και πότε γυναίκα….

Ο συνδετικός κρίκος θα βάλει πάντα τους άλλους σε πρώτη προτεραιότητα.  Έχει μάθει να γελά μέσα από το χαμόγελο των αγαπημένων του προσώπων και να μην κοιμάται τα βράδια όταν εκείνοι κλαίνε γοερά.

Ο συνδετικός κρίκος θέλει πολύ κόσμο στο σπιτικό του. Θα καλέσει συγγενείς και φίλους σε τραπέζια που μένουν αξέχαστα.

Ο συνδετικός κρίκος σου δίνει την αίσθηση πως δεν κουράζεται ποτέ. Πάντα δίνει και σπάνια ζητάει.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάς πως ο συνδετικός κρίκος είναι άνθρωπος και όσο άτρωτος και αν φαίνεται, είναι στιγμές που λυγίζει και κουράζεται… Και εσύ πρέπει να είσαι εκεί. Να του σταθείς και να του δώσεις κουράγιο. Να του πεις πως όλα θα πάνε καλά…

Ο συνδετικός κρίκος μπορεί να ήταν ο παππούς σου και τώρα η μητέρα σου…  Αύριο ίσως να είσαι και εσύ… Γιατί τα χαρακτηριστικά του ατόμου-συνδετικού κρίκου της οικογένειας, κληροδοτούνται από γενιά σε γενιά…

*email: mkipreou@star.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top