Και ξαφνικά… αισιοδοξία! «Πολύ πιθανό να έχουμε θετική εξέλιξη αύριο» λέει ο Τζανακόπουλος

«Για πρώτη φορά είμαστε σε πορεία ολοκλήρωσης του προγράμματος»

Και ξαφνικά, από εκεί που μιλούσαμε για «ναυάγιο» της Μάλτας, υπάρχει σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο αισιοδοξία στην κυβέρνηση για θετικές εξελίξεις στο Eurogroup.

«Μετά από πολλά μπρος-πίσω τις προηγούμενες ημέρες, θεωρώ ότι τα πράγματα είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν σε μια πολύ θετική εξέλιξη, αύριο» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Νομίζω ότι όλοι έχουν συνειδητοποιήσει στην Ευρώπη πως η Ελλάδα έχει πετύχει εντυπωσιακά δημοσιονομικά αποτελέσματα» είπε ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως «για πρώτη φορά είμαστε σε πορεία ολοκλήρωσης του προγράμματος».

Υπενθυμίζεται ότι την αισιοδοξία του ότι με λίγη καλή θέληση θα μπορέσει να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς είχε εκφράσει νωρίτερα και από την πλευρά της Κομισιόν ο Γάλλος επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στον στόχο για πλεόνασμα 3,5% το 2018 επισημαίνοντας πως είναι «απίθανο να μην πιάσουμε τον στόχο» και σημειώνοντας πως μόνο το ΔΝΤ εκτιμά διαφορετικά.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για κάποιους εκ των δανειστών λέγοντας ότι βάζουν συνέχεια εμπόδια, ενώ υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει σενάριο για παράταση της αξιολόγησης μέχρι τον Σεπτέμβρη».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top