ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ η τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς για «διαδικαστικούς» λόγους !

Ανοιχτό και το ενδεχόμενο ματαίωσής της και συνάντησης Τσακαλώτου με θεσμούς στην Μάλτα

Aναβλήθηκε τελικά η πολυαναμενόμενη  τηλεδιάσκεψη  ανάμεσα  στους Έλληνες υπουργούς που συμμετέχουν στην διαπραγμάτευση  και τους θεσμούς!

Η αναβολή αποδίδεται σε «διαδικαστικούς λόγους»  καθώς την τελευταία  στιγμή προέκυψε ζήτημα σχετικά με το ποιοι θα συμμετέχουν σε αυτήν, αλλά είναι άγνωστο προς το παρόν αν υπάρχουν και άλλοι λόγοι που υποκρύπτονται πίσω από αυτή την εξέλιξη.  

Η τηλεδιάσκεψη αναβλήθηκε συγκεκριμένα για αύριο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr υπάρχει πιθανότητα  να ματαιωθεί και στην θέση της να διεξαχθεί συνάντηση του κ. Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των θεσμών στην Μάλτα.  

Όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα ο οικονομικός συντάκτης του Star Σπύρος Δημητρέλλης,  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, στόχος της τηλεδιάσκεψης  ήταν  να υπάρξει μία προκαταρκτική συμφωνία με τους εταίρους, για την  ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Αν αυτό συμβεί τελικά, παρά την αναβολή,  το Eurogroup της Παρασκευής αναμένεται με την σειρά του να «ξεκλειδώσει» την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα για την επισφράγιση της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την  εκταμίευση της δόσης.       

Όπως τόνισε ο Σπ. Δημητρέλλης, κορυφαίος αξιωματούχος  του υπουργείου Οικονομικών  απάντησε νωρίτερα στο ερώτημα  αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι όλα τα μέτρα θα ισχύσουν το 2019, με ένα κατηγορηματικό «όχι».

Σύμφωνα με όσα  έγραψε και προηγουμένως το star.gr,  το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει  μέτρα σε δύο δόσεις, με μεγάλη μείωση των συντάξεων το 2019 και μικρότερη του αφορολόγητου. Το 2020 θα υπάρξει μεγάλη μείωση του αφορολόγητου και το υπόλοιπο της μείωσης των συντάξεων.             

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top