Τελευταία ΕΞΕΛΙΞΗ! Συνεχίζεται το θρίλερ για τις εξαγγελίες Τσίπρα

Στο Euro Working Group θα κριθεί το επίδομα των συνταξιούχων- Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Τις «έντονες ανησυχίες» τους ως προς «την ουσία και τη διαδικασία του μνημονίου, ιδιαίτερα στο θέμα των συντάξεων», εκφράζει εκπρόσωπος του ESM ως προς τα προτεινόμενα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την πρώτη αξιολόγηση που ολοκλήρωσαν οι θεσμοί.

Η πρώτη αξιολόγηση των θεσμών για τα προτεινόμενα μέτρα βρίσκει πως τα μέτρα μειώνουν το περιθώριο ασφαλείας που έχει τεθεί από τους θεσμούς για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων το 2016, ενώ δεν επηρεάζουν όπως φαίνεται αυτά του 2017 και 2018, παρά μόνο σε περίπτωση επέκτασης τους.

Στη συνέχεια, το θέμα μεταφέρεται στο πολιτικό επίπεδο καθώς η αξιολόγηση παραπέμπει τη διαδικασία εκεί. Κράτη μέλη της Ευρωζώνης θα αποφασίσουν πως θα προχωρήσουν με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα χρέους που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κοινοτική πηγή, «όταν δεν σέβεσαι τους κανόνες, δεν σε σέβονται ούτε αυτοί» και ως εκ τούτου, η απόφαση για το επίδομα των συνταξιούχων, θα κριθεί στο Euro Working Group.

Θάνος Αθανασίου, Βρυξέλλες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top