«Φιάσκο» με τον υπολογισμό των νέων συντάξεων: Αλαλούμ με τον δείκτη του νόμου Κατρούγκαλου!

Από το 2021 θα ισχύσει ο δείκτης μεταβολής μισθών της ΕΛΣΤΑΤ βάσει του οποίου θέλανε να υπολογίσουν τις συντάξεις από τις 13/5/2016 και μετά

Σε φιάσκο οδηγήθηκε η υπόθεση με τον δείκτη μεταβολής μισθών της ΕΛΣΤΑΤ βάσει του οποίου -όπως προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου θα υπολογίζονταν από 13/5/2016 και έπειτα οι κύριες συντάξεις.

Μετά τον «τοίχο» από την ΕΛΣΤΑΤ, η οποία ξεκαθαρίζει ότι αδυνατεί να υπολογίσει τον ετήσιο συντελεστή μεταβολής μισθών, βάσει του οποίου θα υπολογίζονταν στο εξής και οι νέες συντάξεις, ήρθε τροπολογία από το υπουργείο Εργασίας, με την οποία ορίζεται πως η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών με βάση τον συντελεστή της ΕΛΣΤΑΤ θα τεθεί σε ισχύ από το 2021 και πως μέχρι το 2020 ο υπολογισμός θα γίνεται βάσει του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή της Στατιστικής Αρχής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η τροπολογία:

«Με την προτεινόμενη διάταξη εξειδικεύεται ο τρόπος αναπροσαρμογής των συντάξιμων αποδοχών για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης. Ειδικότερα, προβλέπεται ότι η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα έως και το 2020, διενεργείται κατά τη μεταβολή του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα από το 2021 και εφεξής, διενεργείται με βάση το δείκτη μεταβολής μισθών, που υπολογίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης, με την προτεινόμενη διάταξη προστίθεται εξουσιοδοτική διάταξη δυνάμει της οποίας καθορίζονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες και η διαδικασία της εφαρμογής του δείκτη μεταβολής μισθών της ΕΛΣΤΑΤ για την αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών».

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται στον αέρα η έκδοση νέων συντάξεων για περίπου 130.000 δικαιούχους.

Δείτε αναλυτικά: ΕΚΘΕΣΗ.doc

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top