Τζίμης Πανούσης: Είχε σατιρίσει ακόμα και τον θάνατό του

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Αυτή τη φορά δεν ήταν μια από τις γνωστές του φάρσες… Ο αθυρόστομος, ανατρεπτικός κι αντισυμβατικός Τζίμης Πανούσης υπέστη ανακοπή καρδιάς κι έφυγε για πάντα. Στο νοσοκομείο "Ερυθρός", όπου μεταφέρθηκε, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του... 

Αν και τα πρώτα προβλήματα με την καρδιά του παρουσιάστηκαν τον Απρίλιο του 2004, τα σοβαρά μηνύματα για την υγεία του εκδηλώθηκαν πριν από 40 μέρες... Κατά τη διάρκεια της μουσικής παράστασης «όλοι οι χαζοί μπορούμε», υπέστη καρδιακό και κατέρρευσε επί σκηνής.

Κατά τη διακομιδή του τότε στο νοσοκομείο ο καλλιτέχνης υπέστη και καρδιακή ανακοπή, μέσα στο ασθενοφόρο, και ανατάχθηκε με απινιδωτή. 

Ο Τζίμης Πανούσης έφτασε στο σημείο να σαρκάσει ακόμη και το θάνατό του… Ενώ νοσηλευόταν στη μονάδα εμφραγμάτων, κυκλοφόρησαν φήμες ότι απεβίωσε… Ο ίδιος τις διακωμώδησε με γραπτή δήλωσή του. «Λόγω αιφνιδίου θανάτου που αναβλήθηκε επ' αόριστον, η παράσταση στις 30 Δεκεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο βιονικός πλέον Τζίμης Πανούσης σας περιμένει τις Παρασκευές και τα Σάββατα του Μαρτίου για δυνατές συγκινήσεις και αναπάντεχα απρόοπτα», δήλωνε στις 22 Δεκεμβρίου 2017.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε πανελλήνια συγκίνηση... Αλλά κι έκλεισε πληγές... Οπως την οξύτατη κόντρα του με το Γιώργο Νταλάρα που είχε οδηγηθεί και στα δικαστήρια.

"Έφυγε ένας νέος, ταλαντούχος άνθρωπος, βυθίζοντας στη θλίψη τα παιδιά του, την οικογένειά του. Ένας άνθρωπος που με τη σκέψη του, το χιούμορ του και την οξύτητα του λόγου του ήταν χρήσιμος στην κοινωνία, όπως όλοι οι πραγματικοί καλλιτέχνες. Οι αντιθέσεις που είχα μαζί του στο παρελθόν, με κάνουν να λυπάμαι ακόμα πιο βαθιά. Μπροστά στη ζωή και στο θάνατο, όλα γίνονται ασήμαντα, μηδαμινά. Καλό σου ταξίδι", έγραψε σε ανάρτησή του ο Γιώργος Νταλάρας.

Από τους πρώτους που εξέφρασαν διαδικτυακά τη θλίψη τους, ήταν και ο Αντώνης Καφετζόπουλος, γράφοντας "Με την κρυφή μάταιη ελπίδα οτι πρόκειται για μια ακόμη εμπνευσμένη φάρσα".

Ο Τζίμης Πανούσης με τη σάτιρά του καυτηρίασε τους πάντες και τα πάντα. Πολιτικούς, εξουσίες, κόμματα, το σταρ σύστεμ. Αλλά και την ίδια τη νοοτροπία της ελληνικής κοινωνίας.

Πρόλαβε όμως να δώσει παραστάσεις το περασμένο Καλοκαίρι και στο Ηρώδειο και στην Επίδαυρο… 

Ο δημοφιλής τραγουδιστής, σόουμαν και ραδιοφωνικός παραγωγός, έχει παίξει και στον κινηματογράφο… Χαρακτηριστικός ήταν ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στην πρώτη του ταινία «ο δράκουλας των Εξαρχείων», όπου σατίριζε με καυστικό τρόπο τα όσα διαδραματίζονται στην περιοχή αυτή της Αθήνας… Παρότι ο ίδιος δήλωνε αναρχικός…

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top