Η Αρλέτα που έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 72 ετών έπειτα από πολύμηνη νοσηλεία λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη, είχε ερμηνεύσει μερικά από τα μεγαλύτερα, ωραιότερα και διαχρονικότερα τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου.

Πρόκειται για «ποιήματα», που ερμηνευμένα με την μελωδική φωνή της, άφησαν ιστορία, τραγουδήθηκαν από τις παλαιότερες γενιές και θα συνεχίζουν να ερμηνεύονται για πολλά χρόνια ακόμα.

Η Αρλέτα, ξεκίνησε  τη δισκογραφική της καριέρα την δεκαετία του 1960 συμμετέχοντας στο λεγόμενο νέο κύμα της ελληνικής μουσικής. Στα πρώτα της δισκογραφικά βήματα συνεργάστηκε με αρκετούς γνωστούς συνθέτες, όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Μάνος Χατζιδάκις, και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Το 1981 ηχογράφησε τον πρώτο δίσκο με δικό της υλικό (Ένα Καπέλο με Τραγούδια). Το 1984 και το 1985 γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τραγούδια που της έγραψαν ο συνθέτης Λάκης Παπαδόπουλος και η στιχουργός Μαριανίνα Κριεζή στους δίσκους Περίπου και Τσάι Γιασεμιού.

Κάποιες από τις επιτυχίες της είναι τα: "Μια Φορά Θυμάμαι", "Τα Μικρά Παιδιά", "Το Λέει Και Το Τραγούδι", "Ο Λύκος", "Το Τραγούδι Της Δραχμής", "Καφενείο", "Σερενάτα", "Έρχεται Κρύο", "Τσάι Γιασεμιού", "Τα Ήσυχα Βράδυα", "Batida de Coco", "Μπαρ το Ναυάγιο", "Λεωφορείο το 2". Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Από πού πάνε για την Άνοιξη» με κείμενα, στίχους, σχέδια και ζωγραφιές της. (Εκδόσεις «Καστανιώτη»).

ΑΚΟΥΣΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ:

Tags: