Αγνοείται το δέντρο που φύτεψαν Μακρόν και Τραμπ στον Λευκό Οίκο

«Εξαφανίστηκε» πέντε ημέρες μετά την επίσημη επίσκεψη του Προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας

«Φτερά» έκανε το συμβολικό δέντρο που φύτεψαν Εμανουέλ Μακρόν και Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Η βελανιδιά ήταν ένα «δώρο» του Γάλλου Προέδρου προς τον Αμερικανό Πρόεδρο κατά την επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Όπως είχε εξηγήσει χαρακτηριστικά ο Μακρόν, το συγκεκριμένο δέντρο προερχόταν από τοποθεσία στη βορειοανατολική Ευρώπη όπου έλαβε χώρα η μάχη «Belleau Wood» το καλοκαίρι του 1918 κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Σχεδόν 2.000 στρατιώτες σκοτώθηκαν τότε.

«Αυτό το δέντρο αποτελεί υπενθύμιση των δεσμών που μας συνδέουν» είχε δηλώσει ο Γάλλος Πρόεδρος απευθυνόμενος στον Τραμπ με το φτυάρι στο χέρι.

Ωστόσο πέντε μέρες μετά από αυτό το σκηνικό, «δαιμόνιος» φωτογράφος του Reuters, παρατήρησε χθες Σάββατο πως το δέντρο είχε κάνει… «φτερά»!

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία «επίσημη» εξήγηση για την εξαφάνιση της βελανιδιάς, υπάρχουν όμως πολλές υποθέσεις.

Οι ειδικοί της κηπουρικής εξηγούν σύμφωνα με το BBC, ότι αυτός ο τύπος βελανιδιάς, είναι καλύτερα να φυτεύεται το Φθινόπωρο, ώστε να έχει χρόνο να μεγαλώσουν βαθιά οι ρίζες του για να αντέξει το καλοκαίρι.

«Ίσως επιστρέψει ξανά στη θέση του τον Οκτώβριο» τόνισαν.

Ωστόσο η Huffington Post επικαλούμενη ανώνυμη πηγή από το Μέγαρο των Ηλυσίων, αναφέρει πως το δέντρο είναι σε… καραντίνα!

Σύμφωνα με τους κανονισμούς στις ΗΠΑ, τα «ξένα» φυτά που προορίζονται για φύτεμα, πρέπει να έχουν φυτουγειονομικά πιστοποιητικά πριν μπουν στη χώρα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top