Ξεχασμένη διάλεκτος ήρθε στο φώς μετά από 400 χρόνια

Ανακαλύφθηκε μία ξεχασμένη γλώσσα

Κάτω από τα ερείπια ενός αρχαίου θρησκευτικού συγκροτήματος στο Περού, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα γράμμα 400 ετών και αποκάλυψαν μία ξεχασμένη διάλεκτο.

Στο συγκρότημα ζούσαν για 200 χρόνια δομινικανοί μοναχοί και απέχει 347 από την Λίμα την πρωτεύουσα του Περού. Οι αρχαιολόγοι όταν διέκριναν τις δυσανάγνωστες λέξεις στις σελίδες του σημειώματος δεν πίστευαν στα μάτια τους.

«Μετά από μελέτη, καταλήξαμε ότι σε αυτό το κομμάτι χαρτί αναγράφεται ένα αριθμητικό σύστημα σε μία γλώσσα που έχει χαθεί στ ο βάθος των αιώνων», δήλωσε στο Reuters, oΤζέφρι Κουίλτερ, από το Μουσείο Αρχαιολογίας και Εθνολογίας του Χάρβαρντ.

Σύμφωνα με τον Κουίλτερ, το γράμμα έχει έρθει στο φως από το 2008, αλλά οι αρχαιολόγοι ήθελαν να συγκεντρώσουν επαρκή στοιχεία για να αποδείξουν τις υποθέσεις τους.

Έτσι τώρα ο Κουίλτερ μπορεί με βεβαιότητα να αναφέρει: «Ανακαλύψαμε μία γλώσσα που δεν έχει δει ή ακούσει κανείς μετά τον 16ο ή 17ο αιώνα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top