Η βόλτα των… 40εκατ δολαρίων

Η Boeing θέλει την κυριαρχία στον διαστημικό τουρισμό!

Η εταιρία Boeing θέλει να περάσει από την κατασκευή αεροσκαφών στην κατασκευή τουριστικών διαστημικών σκαφών! Πριν από λίγες ημέρες η εταιρία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να παράγει μία άκατο χαμηλού κόστους και μέγιστης χωρητικότητας επιβατών με το όνομα Crew Space Transportation-100 (CST-100).

H άκατος που θα φιλοξενεί επτά επιβάτες θα είναι τοποθετημένη στην «μύτη» του πυραύλου και υπολογίζεται να είναι έτοιμη το 2014!

Ενώ αρχικά ο κολοσσός των αιθέρων και βασικός συνεργάτης της NASA στην κατασκευή του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού(ISS), είχε σχεδιάσει να κατασκευάσει την άκατο CST-100 με την οικονομική βοήθεια 18 εκατομμυρίων δολαρίων από την NASA.

Τελικά η Boeing έχει ακόμα μεγαλύτερα σχέδια και θέλει να κάνει μόνη «το πρώτο βήμα» στον διαστημικό τουρισμό.Η εταιρία θα βασιστεί σε ένα Ρωσικό σχέδιο για να μεταφέρει επισκέπτες εκεί όπου μέχρι στιγμής έχουν φτάσει μόνο οι αστροναύτες.

Αυτή την στιγμή οι μόνες πιθανές λύσεις για όσους θέλουν να μπουν σε άλλη… τροχιά, είναι μία «αλμυρή» θέση στο Ρωσικό Soyuz με κατεύθυνση προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που στοιχίζει μερικές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Και η διαστημική εμπειρία με το Virgin Galactic αλλά με πολλαπλάσιο κόστος που αγγίζει τα 200.000δις δολάρ��α, ενώ είναι ακόμα «στα σκαριά» και ο επιβάτης θα έχει την δυνατότητα να ταξιδέψει στο αχανές του διαστήματος αλλά όχι τόσο μακριά όσο με το Ρωσικό διαστημόπλοιο.

Απέναντι σε όλα αυτά η Boeing θα ακολουθήσει την μέση λύση, δηλαδή την αποστολή μέχρι επτά ατόμων κάθε φορά από ένα διαστημικό κέντρο προς ένα διαστημικό σταθμό. Μέχρι όμως η τιμή του εισιτηρίου να γίνει «λογική», μία θέση στο CST-100 θα κοστίζει περίπου 40εκατ δολάρια δηλαδή το ίδιο με μία θέση στο Soyuz.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top