Το Σαββατοκύριακο διαρκεί λιγότερες ώρες

27 ώρες και 17 λεπτά ξεκουραζόμαστε την εβδομάδα

«Μα πως πέρασε έτσι το Σαββατοκύριακο;». Αυτή η φράση σίγουρα κάτι σας θυμίζει. Πόσες και πόσες φορές την έχετε πει και πόσες την έχετε ακούσει!

Η πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε αποκαλύπτει γιατί το Σαββατοκύριακο περνάει… νεράκι. Η απάντηση είναι απλή καθώς στην πράξη δεν διαρκεί 48 ώρες, όπως τυπικά δείχνει το ρολόι, αλλά μόλις 27 ώρες και 17 λεπτά.

Η έρευνα έδειξε πως ένας μέσος Βρετανός ενήλικας αποβάλει πλήρως το στρες της εβδομάδας στις 12.38 το μεσημέρι του Σαββάτου όχι το βράδ�� της Παρασκευής που τελειώνει η εργάσιμη ημέρα. Επίσης ξαναρχίζει να σκέφτεται τη δουλειά όχι το πρωί της Δευτέρας αλλά το μεσημέρι της Κυριακής, στις 15.55.

Αυτό σημαίνει πως μένει χαλαρός και μακριά από τα εργασιακά θέματα μόνο 27 ώρες και 17 λεπτά την εβδομάδα.

Η δημοσκοπική μελέτη έγινε σε 4.000 Βρετανούς εργαζόμενους ηλικίας 18 έως 60 ετών και το 50% των ερωτηθέντων δήλωσε επίσης ότι τσεκάρει τα e-mails της δουλειάς και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ενώ ένα 10% συνεχίζει να εργάζεται και τα Σαββατοκύριακα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top