Πολυγαμικός ο… Νεάτερνταλ!

Αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης λένε οι επιστήμονες

Πολυγαμικός ο… Νεάτερνταλ!

Αν νομίζετε ότι η πολυγαμία είναι φαινόμενο των νεότερων ιστορικά πληθυσμών, κάνετε μεγάλο λάθος!


Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, η πολυγαμία ήταν ανθρώπινο χαρακτηριστικό από την εποχή των ανθρώπων του Νεάτερνταλ!


Οι επιστήμονες έβγαλαν το συμπέρασμα ότι οι Νεάτερνταλ είχαν έντονη σεξουαλική ζωή βασιζόμενοι σε μία έρευνα που στηρίχθηκε σε παλαιότερες μελέτες και συνέδεε τα επίπεδα τεστοστερόνης με αναλογία μήκους ανάμεσα στο δείκτη και τον παραμέσο.


Οι επιστήμονες, λοιπόν, του αγγλικού πανεπιστημίου συνέκριναν απολιθωμένα δάχτυλα του αρδιπίθηκου Ardipithecus Ramidus, του αυστραλοπίθηκου Australopithecus Afarensis, του Homo Neanderthalensisκαι του Homo Sapiens.


Τόσο ο Νεάτερνταλ (ο «πρόγονος» του ανθρώπου) όσο και ο πρωτόγονος σύγχρονος άνθρωπος, Homo Sapiens, είχαν χαμηλή αναλογία μήκους δείκτη-παραμέσου, το οποίο αποτελεί ένδειξη (σύμφωνα με τις έρευνες) αυξημένης συγκέντρωσης τεστοστερόνης!


Με αυτό τον τρόπο, κατά τους επιστήμονες, υποδεικνύεται όχι μόνο ότι οι δύο πρωτόγονοι άνθρω��οι ήταν πολυγαμικοί αλλά και ότι «και οι δύο ομάδες ήταν πιθανότατα πιο πολυγαμικοί ακόμα από τους πιο πολλούς σημερινούς πληθυσμούς»!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top