Οικολογικά «αυγόσπιτα» από ανακυκλωμένα υλικά!

Ιταλοί έφτιαξαν το «Στρουμφοχωριό»!

Οικολογικά «αυγόσπιτα» από ανακυκλωμένα υλικά!

Βλέποντας το, οι περισσότεροι πιθανόν να θυμηθούν το γνωστό... Στρουμφοχωριό!


Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να του μοιάζει λίγο αλλά όποιος κοιτάξει καλύτερα τις φωτογραφίες θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για ευφάνταστες δημιουργίες από Ιταλούς μηχανικούς οι οποίος κάπως έτσι οραματίστηκαν τα οικολογικά σπίτια του μέλλοντος!


Οι κατοικίες αυτές ονομάζονται KasaUovo, δηλαδή «αυγόσπιτα» στα ιταλικά, και είναι κατασκευασμένα -κατά κύριο λόγο- με ανακυκλωμένα λάστιχα και απόβλητα ξύλου.


Τα αυγόσπιτα έχουν υψηλή οικολογική.. συνείδηση αφού, εκτός του ότι είναι σε ποσοστό 90% ανακυκλώσιμα τα ίδια, 70% πιο αποδοτικά από απόψεως ενέργειας σε σχέση με τα συμβατικά σπίτια.


Το εμβαδόν τους είναι μόλις 70 τ.μ. αλλά στο εσωτερικό τους δεν έχουν την εξωτερική αυγοειδή μορφή και είναι πολύγωνα.


Σύμφωνα με τους σχεδιαστές τους, τα KasaUovo είναι επίσης απόλυτα αντισεισμικά, ενώ έχουν ενισχυμένη μόνωση ώστε να διατηρούν τη θερμοκρασία τους.


Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, τα σπίτια είναι μεν προκατασκευασμένα, αλλά μπορούν να προσαρμοστούν και για άλλες χρήσεις, π.χ. για να στεγάσουν μια... εκκλησία.


Όσο για το κόστος τους, σύμφωνα με τους Ιταλούς μηχανικούς, ένα «αβγόσπιτο» θα στοιχίζει περίπου 140.000 ευρώ, δηλαδή 2.000 ευρώ ανά τ.μ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top