Ένας... πολύχρωμος ουρανός - Hot air balloon festival στην Καππαδοκία

150 αερόστατα στον ουρανό

Ένα υπέροχο θέαμα απόλαυσαν οι κάτοικοι στη γραφική περιοχή της Καππαδοκίας. Δεκάδες πολύχρωμα αερόστατα «διακόσμησαν» τον ουρανό. 

Τα φωτεινά μπαλόνια «χόρευαν» στο απέραντο γαλάζιο υπό τους ήχους ρυθμικής μουσικής. Το φεστιβάλ, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Τουρκία, κράτησε τέσσερις ολόκληρες ημέρες.

«Το 2019 αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ένα φεστιβάλ με αερόστατα. Για τέσσερις ημέρες τα μπαλόνια έφταναν στον ουρανό από διαφορετικά σημεία της Καππαδοκίας με κύριο στόχο τη διαφήμιση της περιοχής και την προσέλκυση περισσότερων τουριστών», δήλωσε ο Hakan Ergulech, διοργανωτής του φεστιβάλ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, περίπου 150 αερόστατα έφτασαν στον ουρανό. Τα 20 από αυτά ήταν διαφόρων σχημάτων και προέρχονταν από περίπου δώδεκα χώρες, ανάμεσά τους τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Σλοβακία, τη Γερμανία και τη Βραζιλία.

«Έφερα το δικό μου αερόστατο από το Βέλγιο -το Bobo the Happy Lobster- και είμαστε έτοιμοι να το βγάλουμε εδώ, πίσω από τη Love Valley, για μια ωραία πτήση», δήλωσε ο Jim, ένας Βέλγος συμμετέχων στο φεστιβάλ.

Η Καππαδοκία είναι η πιο δημοφιλής τοποθεσία στον κόσμο για το πέταγμα με αερόστατο.

Τα αερόστατα παρακολουθούνται από ένα σύστημα GPS, επιτρέποντας την ανίχνευση του ορίου ταχύτητας και της απόστασης των μπαλονιών κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε χρονικής περιόδου πτήσης τους από τεχνικούς εδάφους. 

Οι καιρικές συνθήκες και οι πτήσεις παρακολουθούνται από την υπηρεσία κρατικής αεροπορίας, η οποία δίνει άδεια να απογειωθεί ένα αερόστατο, ενώ μπορεί να απαγορεύσει τις πτήσεις σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top