ΤΕΛΕΙΟ: Γλάστρες έχουν… κρύψει μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ γκρίζα πολυκατοικία

Έγινε σχεδόν αόρατη

Μπορεί το Παρίσι να καλύπτεται ακόμα από πένθιμο πέπλο μετά την τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοέμβρη, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν «οάσεις» ομορφιάς στην πανέμορφη Γαλλική πρωτεύουσα!

Στο 17ο διαμέρισμα του Παρισιού για παράδειγμα, ξεχωρίζει μια 10ώροφη πολυκατοικία που καλύπτεται από… φυτά σε γλάστρες, τα οποία την κάνουν σχεδόν αόρατη.
εξυευξςευξ.jpg

Κάθε γλάστρ�� περιέχει φυτά μπαμπού με πυκνό φύλλωμα που αναπτύσσονται γρήγορα.

Με 380 τέτοιες γλάστρες στα μπαλκόνια και στις τρεις πλευρές του κτιρίου, ολόκληρη η πολυκατοικία φαίνεται σαν να είναι η ίδια μια τεράστια γλάστρα με φυτά κι όχι ένα γκρίζο κτήριο από τσιμέντο!

γξηφηδ.jpg

Το κτίριο -δικαιλογημένα- ονομάζεται “Flower Tower” και σχεδιάστηκε από τον Edouard François, ο οποίος εμπνεύστηκε από τους Παριζιάνους που συνήθως καλλιεργούν φυτά ακόμα και στο πιο μικροσκοπικό μπαλκόνι τους, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό τοπίο στην πόλη.

ξκγκγηξκ.jpg
“Τα μπαμπού επιλέχθηκαν επειδή είναι ανθεκτικά και ταχέως αναπτυσσόμενα φυτά, αλλά και επειδή κάνουν θόρυβο στον άνεμο, δίνοντας την εντύπωση στους ενοίκους ότι… κοιμούνται δίπλα σε δέντρα”,
εξήγησε ο Edouard François.
γδγξδγηξ.jpg
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top