Κινέζος τουρίστας... σκάλισε τα δικά του ιερογλυφικά σε αρχαίο αιγυπτιακό ναό!

Αντιδράσεις σε Κίνα και σε Αίγυπτο!

Κινέζος τουρίστας... σκάλισε τα δικά του ιερογλυφικά σε αρχαίο αιγυπτιακό ναό!

«O Ding Jinhao ήταν εδώ» έγραψε στα κινέζικα, ένας Κινέζος τουρίστας σε αρχαίο αιγυπτιακό ναό, μη συνειδητοποιώντας τι ζημιά προκάλεσε!

Αν και οι γονείς του 15χρονου ζήτησαν συγνώμη μετά τον ανεπίτρεπτο βανδαλισμό, το συμβάν προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στην Αίγυπτο όσο και στην Κίνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN, τα ιερογλυφικά που έκανε ο νεαρός στον ιστορικό ναό του Luxor 3.500 ετών, φωτογράφισε ένας άλλος Κινέζος τουρίστας και το κοινοποίησε στο Weibo, ένα micro-blogging site της Κίνας, στις 24 Μαΐου.

«Η πιο θλιβερή στιγμή στην Αίγυπτο. Είμαι σε τόσο δύσκολη θέση που θέλω να κρυφτώ είπα στην Αιγύπτια ξεναγό, πραγματικά λυπάμαι», έγραψε στην ανάρτησή του στο Weibo ο φωτογ��άφος, μήνυμα το οποίο «ταξίδεψε» στο διαδίκτυο σχεδόν 90.000 φορές και έλαβε περίπου 18.000 σχόλια.

Σημειώνεται πως λίγες μέρες πριν , ο αντιπρόεδρος της κινέζικης κυβέρνησης Ουάνγκ Γιανγκ έκανε αυστηρές συστάσεις στους Κινέζους τουρίστες προκειμένου να είναι προσεκτικοί ώστε να μην εκθέτουν τη χώρα στο εξωτερικό, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις απολίτιστες φωνές και το φτύσιμο στους δημόσιους χώρους.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top