Περίεργες συνήθειες ανά τον κόσμο … την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Δείτε πως γιορτάζουν αυτή την ξεχωριστή μέρα...

Περίεργες συνήθειες ανά τον κόσμο … την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!
Δεισιδαιμονίες, προκαταλήψεις και παραδόσεις εξακολουθούν να γράφουν ιστορία, χάρη στη δύναμη του θεού του Έρωτα!
Άνθρωποι από όλο τον κόσμο σε κάθε χώρα… γιορτάζουν τη μέρα αυτή με το δικό τους τρόπο!
Μεγάλη Βρετανία: Την παραμονή της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, οι γυναίκες που βάζουν τέσσερα φύλλα δάφνης στις γωνίες του μαξιλαριού τους και τρώνε αυγά με μπόλικο αλάτι. Μ’αυτόν τον τρόπο πίστευαν τότε ότι θα ονειρευτούν τους μελλοντικούς τους συζύγους. Ακόμη, έγραφαν σε χαρτί ανδρικά ονόματα, τα οποία τύλιγαν σε μπάλες πηλού και τις έριχναν στη θάλασσα. Πίστευαν ότι όποιο χαρτί έρθει πρώτο, ότι αυτός θα είναι ο μελλοντικός του σύζυγος.
Νότια Κορέα: Όπως και στην Ιαπωνία, οι γυναίκες δίνουν σοκολατάκια στους άνδρες, στις 14 Φεβρουαρίου, και οι άνδρες καραμέλες στις γυναίκες στις 14 Μαρτίου (Ημέρα Λευκού). Στις 14 Απριλίου (μαύρη μέρα), όσοι δεν έλαβαν τίποτα για την 14 του Φλεβάρη ή Μάρτη πηγαίνουν σε κινέζικο εστιατόριο για να φάνε μαύρα ζυμαρικά και να "θρηνήσουν" τη single ζωή τους!
Φινλανδία: Στη Φινλανδία Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ονομάζεται "Ystävänpäivä", που σημαίνει "Ημέρα του φίλου". Σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες, που Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι κυρίως μια μέρα ρομαντική για ερωτευμένους, στη Φινλανδία είναι επίσης η ημέρα που στενοί φίλοι στέλνουν κάρτες και δώρα ο ένας στον άλλο!
Σλοβενία: Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια από τις γιορτές της άνοιξης στη Σλοβενία ότι τα φυτά και τα λουλούδια αρχίζουν να ανθίζουν αυτή την μέρα! Σύμφωνα με την παράδοση του Αγίου Βαλεντίνου είναι προτεινόμενη μέρα για γάμους καθώς όλα ανθίζουν και η φύση ξυπνά, αλλά η επίσημη μέρα αγάπης είναι στις 12 Μαρτίου, μέρα του Αγίου Γρηγορίου!
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top