Ο "Κομφούκιος ζει" στη Σαγκάη!

Ολοζώντανος ο Κινέζος φιλόσοφος και στοχαστής του 5ου αιώνα

Κι όμως ο "Κομφούκιος ζει" όχι μόνο μέσα από τη φιλοσοφία του, αλλά μέσα από την έκθεση με τίτλο "Living Confucius", που παρουσιάζεται στο Μουσείο Arts Rokband στη Σαγκάη. Ένα τέλειο ομοίωμα του προσώπου του μέχρι τους ώμους αναδύεται στην αίθουσα του Μουσείου και τον φέρνει "ολοζώντανο" μπροστά στους επισκέπτες!
Το μουσείο και στο παρελθόν είχε παρουσιάσει άλλες τρεις μεγάλες εκθέσεις, αφιερωμένες στον Κομφούκιο. Το ομοίωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και ακρυλικό σε ένα ατσάλινο πλαίσιο, γι'αυτό ίσως είναι και τόσο ρεαλιστικό! Όλες οι λεπτομέρειες του προσώπου του Κομφούκιου είναι ορατές, ακόμη και οι ρυτίδες και οι πόροι από τη γήρανση του δέρματος!
O ��ομφούκιος (28 Σεπτεμβρίου 551 π.Χ. - 479 π.Χ.) υπήρξε διάσημος Κινέζος διανοητής και κοινωνικός φιλόσοφος, οι διδασκαλίες και η φιλοσοφία του οποίου επηρέασαν βαθιά τη ζωή και τη σκέψη της Ανατολικής Ασίας. Υπήρξε ιδρυτής της Σχολής Ρου (Ru) της κινεζικής σκέψης. Οι διδασκαλίες του, όπως διατηρήθηκαν στα Ανάλεκτα, έθεσαν τα θεμέλια πολλών μεταγενέστερων κινέζικων απόψεων για την εκπαίδευση και την συμπεριφορά του ιδανικού άνδρα, πώς ένα τέτοιο άτομο θα πρέπει να ζει τη ζωή του και να αλληλεπιδρά με τους άλλους, και τα σχήματα της κοινωνίας και της διακυβέρνησης στα οποία θα πρέπει να συμμετέχει.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top