Σήμερα είναι Καθαρά Δευτέρα και το τραπέζι απαιτεί λαγάνα και σαρακοστιανά. Μια υπέροχη συνταγή για την ημέρα είναι τα μύδια αχνιστά!
Συνταγή για νηστίσιμο γιουβέτσι με πλιγούρι και μύδια, απλά υπέροχη!
O Λευτέρης Ζαφειρόπουλος από το περσινό MasterChef είχε αποκαλύψει στο star.gr και την Κατερίνα Καραγιάννη τα μυστικά του για τα καλύτερα μύδια αχνιστά.
Ας θυμηθούμε τη συνταγή:
Υλικά της συνταγής
- 500 γραμμάρια μύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμυδάκι μικρό
- βούτυρο
- λίγο λευκό κρασί για το σβήσιμο
- λίγο μαϊντανό
- χυμό από ένα λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση της συνταγής
- Καθαρίζουμε τα μουστάκια
- Τα πλένουμε πολύ καλά
- Βάζουμε το τηγάνι σε φωτιά
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
- Μόλις κάψει το λάδι, βάζουμε τα μύδια
- Αμέσως «καπακώνουμε» το τηγάνι μας
- Μόλις πάρει θερμοκρασία, σβήνουμε με κρασί και… έτοιμα!
Τip: Μπορούμε να τα συνδυάσουμε με ξίδι και πιπεριές Φλωρίνης
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.