Τελευταίες παραστάσεις για Μικρούτσικο, Θηβαίο και Πολυχρονίδη

Ο Χρήστος Θηβαίος παρουσιάζει την τελευταία του δισκογραφική δουλειά

Μικρούτσικος, Πολυχρονίδη τελευταίες παραστάσεις

 Ο Θάνος Μικρούτσικος, Ο Χρήστος Θηβαίος και η Μαριάννα Πολυχρονίδη θα εμφανιστούν για άλλα τρία Σάββατα(11,18 και 25), μέσα στη «σιδερένια ομίχλη» αυτού του ανέτοιμου καιρού. Τα βράδια του Σαββάτου, συντελείται έμπρακτα μια «χειρονομία», όπως συνηθίζει να λέει ο Θάνος Μικρούτσικος. Συντελείται μια χειρονομία ως μουσικοπολιτική πράξη καθώς «η τέχνη δεν πρέπει να αντανακλά σαν τον καθρέφτη/ μα σαν φακός να μεγεθύνει» κατά τον Μαγιακόφσκι. Γι' αυτό και η παράσταση των Μικρούτσικου - Θηβαίου - Πολυχρονίδη ξεκινά με αυτό ακριβώς το τραγούδι, το προοίμιο του ιστορικού «Εμπάργκο» (1982), γιατί στο Α΄μέρος του προγράμματος η τέχνη δεν αντανακλά απλώς την έμπνευση των δημιουργών ως καλλιτέχνημα, αλλά ξετυλίγεται ως μια πολιτική πρόταση με καλλιτεχνικό μανδύα.»

 

Στο πρώτο μέρος ο Μικρούτσικος παρουσιάζει την καινούργια του δουλειά, που ήδη κυκλοφορεί, «Στην Ομίχλη των Καιρών». Μια σειρά τραγουδιών σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, Άλκη Αλκαίου, Μάνου Ελευθερίου και Γιάννη Δούκα με βασική ερμηνεύτρια τη Μαριάννα Πολυχρονίδη, για την οποία ο συνθέτης αναφέρει: «Η Μαριάννα έχει πολύ μεγάλες φωνητικές δυνατότητες αλλά με εξέπληξε με την εκφραστικότητά της και με τη δυνατότητά της να ερμηνεύει τραγούδια διαφορετικού ύφους με τις συλλαβές και τις λέξεις να ζουν στο στόμα της».

Ο Χρήστος Θηβαίος παρουσιάζει την τελευταία του δουλειά με τίτλο «Σιδερένιο Νησί». Ο σπουδαίος τραγουδοποιός εμπνεύστηκε το έργο του από την εξέγερση των μεταλλωρύχων στη Σέριφο το 1916. Αν και τα δύο αυτά έργα εκκινούν από συμβάντα και γεγονότα που απέχουν 100 χρόνια, φαίνεται ότι έχουν την ίδια ρίζα και υπάρχουν οι ίδιες αιτίες που προκάλεσαν τη γένεσή τους. Ο Θάνος Μικρούτσικος θεωρεί ότι το έργο του Θηβαίου συνεχίζει τα μεγάλα έργα των Ελλήνων συνθετών, δημιουργεί μέσα από τη μουσική, τα κείμενα αλλά και την ηχητική ατμόσφαιρα, την αίσθηση ενός σπαρακτικού ντοκουμέντου, που είναι σίγουρο ότι θα αφήσει το στίγμα του στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού.

Το δεύτερο μέρος αποτελείται από τραγούδια κοινού αισθήματος, δηλαδή τραγούδια που έχουν αγαπηθεί από δύο και περισσότερες γενιές.

Ο Σταυρός του Νότου είναι εδώ μαζί με τον Γουίλι, τον W. G. Allum και τους 7 Νάνους. Η Πιρόγαθα συναντήσει το Ημερολόγιο, η Σωτηρία της ψυχής τις Περικοπές, η Μικρή Πατρίδα τη Ρόζα και τον Άμλετ της Σελήνης.

Όλα αυτά «Στη Χώρα των Θαυμάτων».

Τους τρεις καλλιτέχνες πλαισιώνουν σπουδαίοι μουσικοί, όλοι τους σολίστ υψηλών προδιαγραφών. Επικεφαλής ο Θύμιος Παπαδόπουλος με τα πνευστά του αλλά και ο Μάξιμος Δράκος με τα πλήκτρα του, ο Πέτρος Βαρθακούρης στο μπάσο και στις κιθάρες, ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος στα τύμπανα κι όπως πάντα ο Θάνος στο πιάνο. Τα φώτα της παράστασης έχει σχεδιάσει η Κατερίνα Μαραγκουδάκη και τον ηχητικό σχεδιασμό έχει κάνει ο Γιώργος Κορρές.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top