Βασίλης Καρράς: Καλλιτέχνες αναπολούν άγνωστες στιγμές πίσω από τη σκηνή

Όσα αποκάλυψαν στο Star για τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της Άννας Σταματιάδου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο θάνατος του Βασίλη Καρρά την παραμονή των Χριστουγέννων σκόρπισε μεγάλη θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Το όνομα του Καρρά ήταν εδώ και δεκαετίες πρώτο στη μαρκίζα, όμως για τους συναδέλφους του ήταν πάντα ο Βασίλης. 

Βασίλης Καρράς: Όταν ο σπουδαίος τραγουδιστής μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

Με τραγούδια, αφιερώσεις και συγκινητικές αναρτήσεις αποχαιρέτησαν τον άρχοντα της νύχτας. Πολλοί από αυτούς που συμπορεύτηκαν μαζί του, μίλησαν αποκλειστικά στο Star και την Άννα Σταματιάδου.

Βασίλης Καρράς: Τριήμερο πένθος στην εστίαση της Θεσσαλονίκης

«Ήταν ξαφνικό... Ανατρίχιασα, είχαμε συνεργαστεί παλιά... Ήταν ένας άνθρωπος, δε θέλω να πω "ήταν"... Γιατί είναι σαν να μην έφυγε... Λαϊκός τραγουδιστής, λαϊκός άνθρωπος... Τον αγάπησε όλη η Ελλάδα», δήλωσε η τραγουδίστρια, Κατερίνα Στανίση.

Βασίλης Καρράς: Τι είπε στον Νίκο Ζωιδάκη 3 μέρες πριν «φύγει» απ΄τη ζωή

«Καλό ταξίδι να έχει, λυπηθήκαμε όλοι πάρα πολύ... Ήταν πολύ καλό παιδί... Εγώ ήμουν πάρα πολύ φίλος και μου είχε δώσει και τραγούδια», ανέφερε στο Star ο Μάκης Χριστουδουλόπουλος.

Ο Βασίλης Καρράς στη σκηνή

Ο Βασίλης Καρράς ήταν ευγενικός και φιλικός με όλους τους ανθρώπους, όπως αποκαλύπτουν φίλοι του / Φωτογραφία αρχείου NDP

Το καλλιτεχνικό στερέρωμα πενθεί... Οι συνάδελφοι του Βασίλη Καρρά, η δεύτερη οικογένεια, όπως ο ίδιος συνήθιζε να λέει, δεν μπορούν να πιστέψουν ώς τους την έκανε έτσι ο «Άρχοντας της Πίστας». Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του περιέγραψαν στο Star αξέχαστες στιγμές και τον αποχαιρετούν με σύγκινηση.

«Θυμάμαι το ξεκίνημά του. Με πόση αγάπη και όρεξη ξεκίνησε το τραγούδι. Αγωνίστηκε πολύ για να πετύχει αυτό που αγάπησε... Ήταν τόσο δυνατός μαχητής, που κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα», δήλωσε για τον Βασίλη Καρρά ο Θέμης Αδαμαντίδης.

Από την πλευρά του, ο Ζαφείρης Μελάς αναφέρθηκε σε πρόσφατα λόγια του Βασίλη Καρρά που τον στιγμάτισαν: «Είμαι συγκλονισμένος, δεν ξέρω... Ξεκινήσαμε μαζί την καριέρα μας, ξεκινήσαμε μαζί τον αγώνα μας... Τον πήρα μια φορά τηλέφωνο πριν κάνα δύο μήνες και μου είπε: "Ζαφείρη, ό,τι γεννιέται πεθαίνει"».

Βασίλης Καρράς και Ζαφείρης Μελάς

Βασίλης Καρράς και Ζαφείρης Μελάς / Φωτογραφία αρχείου NDP

«Ήταν ένας άνθρωπος του λαού... Σου έδινε την ψυχή του... Ήμασταν στη δουλειά και κατεβαίνοντας από την πίστα και μου λέει: "Έλα πιτσιρίκο" και του λέω "έλα πατέρα"... Έτσι τον λέγαμε και μου έγραψε το τραγούδι "Κοίταμε στα μάτια και θυμήσου"», αναπόλησε ο τραγουδιστής, Γιάννης Καψάλης.

Ο Γιάννης Τάσιος αποκάλυψε μιλώντας στο Star: «Είμαι συγκλονισμένος.. Εμένα με είχε βοηθήσει πάρα πολύ, όπως πολλούς καλλιτέχνες... Αυτός με είχε ανεβάσει στη Θεσσαλονίκη πρώτη φορά... Ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος αγκάλιαζε όλα τα παιδιά και βοηθούσε όλο τον κόσμο. Τον αγαπούσα πάρα πολύ, τον έλεγα και "θείο"».

Βασίλης Καρράς: Οι άγνωστες στιγμές πίσω από τη σκηνή

O Bασίλαρος, όπως τον αποκαλούσαν στη Θεσσαλονίκη, έκανε τις νύχτες όμορφες... Έρωτες, γάμοι, χωρισμοί, χαρές, πίκρες και αποχωρισμοί συνδέθηκαν με τη φωνή και τα τραγούδια του... Τέτοιες μέρες γέμιχε μαγαζιά και στάδια. Τα Χριστούγεννα έκανε για δεκαετίες τους Έλληνες να διασκεδάζουν, φέτος τους έκανε να δακρύσουν και να πιουν στη μνήμη του.

«Όταν κάναμε μια εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Βασίλη Καρρά με 60.000 κόσμο, είχε στηθεί πίσω από τη σκηνή ένα πρόχειρο αντίσκηνο, μέσα στο οποίο περίμενε ο Βασίλης μέχρι να ανέβει... Είχαν σχηματιστεί τεράστιες ουρές από ανθρώπους που ήθελαν να τον δουν και άλλους που ήξεραν ότι θα τους δώσει βοήθεια... Υπήρχαν άνθρωποι που ζητούσαν ακόμη και τσιγάρα», θυμάται ο δημοσιογράφος και φίλος του Βασίλη Καρρά, Νίκος Δημαράς.

Ο κουμπάρος του, Λευτέρης Παπαγεωργίου αποκάλυψε πώς έσπασε το «άβατο» της νυχτερινής ζωής στη Θεσσαλονίκη: «Ο Βασίλης ήταν ο πρώτος που έσπασε το άβατο των τραγουδιστών. Παλιότερα δεν κατέβαινε ποτέ κανένας Θεσσαλονικιός τραγουδιστής να πάει στην Αθήνα, ούτε Αθηναίος να ανέβει στη Θεσσαλονίκη. Όταν λοιπόν τότε ο Βασίλης αποφάσισε να πάει, η γυναίκα του και το παιδί του έμεναν σε ένα σπίτι στη Βούλα, στο οποίο δέχονταν πέτρες από τα τζάμια και απειλές... Ο Βασίλης ήταν αυτός που δε μάσησε».

Οι καλλιτέχνες, αλλά και τα εκατομμύρια θαυμαστών που απέκτησε ο Καρράς ανά τον κόσμο, τον αγαπούσαν για την απλότητα, τη γενναιοδωρία του και το συναίσθημα που έβγαζε. Τον φώναζαν πάντα με το μικρό του.

«Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ... Ήταν οικογένειά μας ο Βασίλης, δεν ήταν μόνο συνάδελφος... Έχουμε δουλέψει μαζί του, έχουμε περάσει στιγμές πολλές μαζί του... Έχει δουλέψει με τον πατέρα μας. Μεγάλωσε φτωχό παιδί, πάλεψε, προσπάθησε, δούλεψε, το αγάπησε πάρα πολύ το τραγούδι και έφτασε εκεί που έφτασε», επεσήμανε ο Στέλιος Διονυσίου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top