Πέθανε η τραγουδίστρια και ηθοποιός Τζέιν Μπίρκιν

Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών

Η Τζέιν Μπίρκιν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, σήμερα, Κυριακή 16 Ιουλίου 2023. Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης η Βρετανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι.

Πρόσφατα, η μεγάλη καλλιτέχνιδα είχε ακυρώσει συναυλίες λόγω προβλημάτων υγείας και σήμερα κατέληξε.

Πέθανε η τραγουδίστρια και ηθοποιός Τζέιν Μπίρκιν

«Ήμουν πάντα αισιόδοξη και αντιλαμβάνομαι ότι χρειάζομαι χρόνο για να μπορέσω να βρεθώ στη σκηνή ξανά μαζί σας» είχε αναφέρει τον Μάιο όταν είχε ανακοινώσει την ακύρωση των συναυλιών της η γνωστή τραγουδίστρια.

Ποια ήταν η Τζέιν Μπίρκιν

  • Γεννημένη στο Λονδίνο το 1946 είχε μετακομίσει στη Γαλλία στα τέλη του '60.
  • Αν και πολιτογραφήθηκε Γαλλίδα είχε πάντα διατηρήσει την βρετανική προφορά που ήταν αναγνωρίσιμη από τον τόνο της φωνής της.
  •  Είχε παντρευτεί τον συνθέτη Τζον Μπάρι με τον οποίο απέκτησε μια κόρη την Κέιτ.
  • Ακολούθησε η σχέση της με τον Σερζ Γκένσμπουργκ με τον οποίο εκτός από προσωπική είχε και επαγγελματική σχέση που την έφερε στην κορυφή των τσαρτ το 1969.
  • Κατά τη διάρκεια της 10ετους σχέσης τους απέκτησαν το 1971 μια κόρη την διάσημη ηθοποιό Σαρλότ Γκένσμπουργκενώ το 1976, η Μπίρκιν εμφανίστηκε επίσης στην αμφιλεγόμενη ταινία "Je t'aime moi non plus" σε σκηνοθεσία του Γκενσμπούργκ.
  • Μετά τον χωρισμό τους η Μπίρκιν για 12 χρόνια μοιράστηκε τη ζωή της με τον σκηνοθέτη Ζακ Ντουλόν με τον οποία απέκτησε, επίσης, μια κόρη.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top