Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Σε ηλικία 76 ετών

Διάφορες φωτογραφίες του Γιάννη Φλωρινιώτη/ NDP

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε ο αγαπημένος τραγουδιστής, Γιάννης Φλωρινιώτης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με πνευμονικό οίδημα.

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Γεννήθηκε στην Φλώρινα στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 και το πραγματικό του όνομα ήταν Γιάννης Αποστολίδης.

Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών. Αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λαύκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και με τη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1970-71, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δουλεύει σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας χορεύοντας και ντυμένος εκκεντρικά. Όπου εμφανίζεται έχει μεγάλη επιτυχία, αλλά δέχεται και σκληρή κριτική.

Στη δισκογραφία, κάνει την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ "Τώρα Θέλω Τώρα", που αμέσως γίνεται χρυσό.

Η οικογενειακή φίλη του εκλιπόντος, Εύη Κρανιδέλη,  θέλησε να τον αποχαιρετήσει μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

«40 χρόνια φίλοι οικογενειακώς. Προχθές τον πήρα τηλέφωνο, του λέω: τι κάνεις πουλάκι μου; Μου λέει: είμαι με οξυγόνο, δε μπορώ να περπατήσω, θα πάω στη Θεσσαλονίκη σε έναν γιατρό. Και τώρα πέθανε ο Γιαννάκης μου από ανακοπή. Καλή ανάσταση Γιάννη Φλωρινιώτη, ψυχή μου! Πειράζει που θα είσαι πάντα μεγάλη φίρμα;», έγραψε χαρακτηριστικά η Εύη Κρανιδέλη.

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης με τα δυο του παιδιά, Αννούλα και Νίκο/ φωτογραφία NDP

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης με τα δυο του παιδιά, Αννούλα και Νίκο/ φωτογραφία NDP

Μεγάλη του αδυναμία ήταν τα παιδιά του, Αννούλα και Νίκος, τα οποία απέκτησε με τη Μάχη Φλωρινιώτη, κι ήταν πάντα στο πλευρό του αγπαπημένου τους πατέρα.

«Δεν έχω παράπονο. Πέρασα δύσκολα χρόνια σαν παιδί στα ορφανοτροφεία αλλά κατάφερα στη δουλειά μου τουλάχιστον, να περάσω στην αντίπερα όχθη και να είμαι σχολή για νέους. Με τη σύζυγό μου μένουμε μαζί και καλά που έγινε αυτό», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top