Γεράσιμος Γεννατάς: Τα σκυλάδικα, η δημοσιότητα και το φοβισμένο πλάσμα

Η συνέντευξη του ταλαντούχου ηθοποιού στο star.gr 

Δείτε τη συνέντευξη που έδωσε ο Γεράσιμος Γεννατάς στο star.gr

Ο Γεράσιμος Γεννατάς αποτελεί έναν από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, πρωταγωνιστώντας σε σειρές και θεατρικές παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία. Πάντα επιλεκτικός στις συνεντεύξεις του και τις δημόσιες εμφανίσεις του. 

Ττο star.gr και ο Βαγγέλης Καράλης τον συνάντησε στο θέατρο Ελέρ, λίγο πριν τη μουσική παράσταση «Έξοδος». Ξετυλίγει τη σκέψη του για τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα, εξηγεί πώς διαχειρίζεται τη δημοσιότητα και μιλά για την επιλογή του να είναι κριτής στο πρώτο Your Face Sounds Familiar, ενώ στην πραγματικότητα δε θα ήθελε να αναφερθεί καθόλου σε αυτό. 

Οι γυναικοκτονίες και τα σκυλάδικα 

Γυναικοκτονίες, παιδεραστία, βιασμοί. Τι έχει αλλάξει; Γιατί αυξάνονται τα περιστατικά στη χώρα μας;

«Ένα ολόκληρο μιντιακό σύστημα αναφέρεται στους ανθρώπους λέγοντάς τους ''καταναλωτές". Δεν είμαστε πλέον ούτε πολίτες, ούτε άνθρωποι, ούτε ψυχές. Αν ο καθένας μας δεν απαντήσει πολύ βαθιά μέσα του στο ερώτημα, τι του δίνει χαρά να πηγαίνει να ψωνίζει ή να κοιτάξουμε έναν άνθρωπο με χαρά στα μάτια. Όλα αυτά τα προηγούμενα που ανέφερες είναι συμπεριφορές ενός φοβισμένου πλάσματος. Το ότι σκοτώνει κάποιος τύπος κάθε μέρα μια γυναίκα σημαίνει ότι από τα 17 του έχει μάθει να ακούει πέντε σκυλάδικα που του έμαθαν "ότι ένα παλιοκόριτσο παράτησε έναν μάγκα και πάμε τώρα εμείς να κάνουμε τα δικά μας" κι όταν δεν έχει διαβάσει ένα βιβλίο, ναι, μπορεί να πάει να σκοτώσει μετά». 

Ο Γεράσιμος Γεννατάς ήταν low profile από την αρχή της καριέρας του και δεν επέτρεψε στον εαυτό του να πέσει στην παγίδα της δημοσιότητας.

«Δεν έχω δουλέψει ποτέ τη δημοσιότητα μου κι είναι ένα πολύ ψεύτικο κομμάτι, είναι λάθος να επενδύουμε σε αυτό. Υπάρχει ένα πρόσωπο της αλήθειας που κοστίζει και το θέμα είναι αν αυτός που το γνωρίζει αυτό είναι διατεθειμένος να καταβάλει αυτό το κόστος. Μερικές φορές αυτό είναι σκληρό, αλλά ο καθένας πορεύεται με βάση την ηθική του και την αξιοπρέπειά του», εξηγεί ο Γεράσιμος Γεννατάς. 

Η συμμετοχή στο YFSF δεν είναι από τις αγαπημένες του συζητήσεις 

To 2013 o ηθοποιός συμμετείχε ως κριτής στο πρώτο Your Face Sounds Familiar στον ΑΝΤ1. Δέκα χρόνια μετά εξηγεί τον λόγο που τον είδαμε σε έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν που τον είχαμε συνηθίσει: «Δες το πρώτο YFSF και δες και το μετά... Το πρώτο YFSF είχε έναν άκρως δημιουργικό χαρακτήρα και καθόλου ανταγωνιστικό, κουτσομπολίστικο. Αυτό το πράγμα συνεχώς εκφυλιζόταν».

O Γεράσιμος Γεννατάς συμμετέχει στη μουσική παράσταση Έξοδος της Φένιας Παπαδόδημα, διαβάζοντας ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη. Πρόκειται για μια μουσική παράσταση που συνομιλεί με την ψηφιακή ζωγραφική του Γιώργου Κόρδη. 

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στις 5 Δεκεμβρίου, στο θέατρο Ελέρ κια ανεβαίνει κάθε Δευτέρα και Τρίτη: «Η Έξοδος είναι ένα μουσικό θεατρικό αναλόγιο, με εξαιρετικούς μουσικούς. Έχω την τιμή να διαβάζω αλληλογραφία και ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη», αναφέρει ο ηθοποιός. 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δημιουργική περίοδο για τον Γεράσιμο Γεννατά, καθώς, παράλληλα, σκηνοθετεί την παράσταση Έρως Μονόπτερος ο Πλάνης στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού και παίζει στην παράσταση Περιοδεύων Θίασος της Ελεάνας Γεωργούλη στο θέατρο Ελέρ. 

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης 
Κάμερα: Άμπερ Ντόκου

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top