Έφυγε από τη ζωή ο Λήτης, ο βετεράνος της ελληνικής ροκ

Υπήρξε μια από τις τελευταίες αυθεντικές μορφές της ροκ

Ακούστε το τραγούδι του Λήτη, Πλατεία Εξαρχείων

Ενας από τους πιο αυθεντικούς εκπροσώπους της ροκ εν ρολ σκηνης στην Ελλαδα ο Λήτης, κατά κόσμον Νικόλαος Σάννος, δεν ειναι πια μαζί μας.

Ο Λήτης ξεκίνησε κάπου στo 1968 με το συγκρότημα The Cannibals στο Χαλάνδρι. Από το 1970 γράφει δικές του μπαλάντες. Το 1972 εμφανίζεται στην Πλάκα (Μαϊμού και 5η Εποχή) και τον Πειραιά (στη Vavel).

Το 2018 ο Λήτης τραγούδησε στην εκδήλωση Vinyl is Back στο Μουσείο Αυτοκινήτου

Το 2018 ο Λήτης τραγούδησε στην εκδήλωση Vinyl is Back στο Μουσείο Αυτοκινήτου /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Το 1975 δημιούργησε το ντουέτο Λήτης και Ιζόλδη, παίζοντας Μεσαιωνικές Μπαλάντες στο Σπόρτινγκ, στο Κύτταρο και σε κινηματογράφους σε όλη την Αθήνα, ενώ το 1981 έκαναν περιοδεία στην Πελοπόννησο μαζί με τους Schmetterling και τους Sharp-ties. Εξέδωσαν ένα single και συμμετείχαν με δυο τραγούδια στη συλλογή Happening '82, μαζί με άλλα συγκροτήματα (Αίολος, Vavoura band, Magic de spell, Heaven and Hell, Tonal Orchestra).

Στη συνέχεια δημιούργησε τους Λήτης + Τρύκ και εκδίδουν το LP με τίτλο Ποδανό

Το 1988 κυκλοφορεί τον προσωπικό δίσκο Χαρακίρι. Στη συνέχεια δημιουργεί τη ΜΟΥ.ΣΥΝ.Κ.Α. (Μουσική Συνεργατική Κίνηση Αθηνών) μαζί με τους Νίκο Γκίνη από τους Σύνδρομο και Θεόδωρο Τρύφωνα από τους Αγάπανθος, μια μη κερδοσκοπική επιχείρηση με σκοπό την «προώθηση καλλιτεχνικών τάσεων από τον ευρύτερο χώρο της τέχνης».

Με το νέο συγκρότημα Συνεργείο, παίζει μέχρι το 1995.

Το 2005 κυκλοφόρησε το CD Νυχτώνει από την Atlantis Records μαζί με το συγκρότημά του Τα Σκιάχτρα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top