Μαρούδα: Το οριστικό «αντίο» στην υποκριτική και οι ανύπαρκτες εμφανίσεις

Η απόφαση που τήρησε μέχρι το τέλος της ζωής της

Δείτε διάφορες φωτογραφίες από τις ταινίες της Νίτσας Μαρούδα στη Finos Film

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Νίτσας Μαρούδα. Η αγαπημένη ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 87 ετών, έπειτα από ανακοπή καρδιάς.

Νίτσα Μαρούδα: Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου

Συμμετείχε σε 37 ταινίες και ήταν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της θρυλικής Finos Film. Ωστόσο, τη δεκαετία του 1980 πήρε τη μεγάλη απόφαση που τήρησε μέχρι και το τέλος της ζωής της.

Η Τζένη Καρέζη και η Νίτσα Μαρούδα σε μία σκηνή από την ταινία «Δεσποινίς Διευθυντής» / φωτογραφία Finos Film

Η Τζένη Καρέζη και η Νίτσα Μαρούδα σε μία σκηνή από την ταινία «Δεσποινίς Διευθυντής» / φωτογραφία Finos Film


Αποφάσισε να πει οριστικό «αντίο» στην υποκριτική και να αφοσιωθεί στην οικογένειά της. Σε μία σπάνια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από χρόνια στην εφημερίδα Espresso είχε παραδεχτεί πως δεν της έλειπε κανένας από τους παλιούς της συναδέλφους. «Όχι δε μου λείπουν. Όσο σκληρή και αν φαίνεται αυτή είναι η απάντησή μου. Με όλους είχα μια συνεργασία. Τίποτα άλλο. Και με τον Δαλιανίδη που όλοι μας θεωρούσαν επιστήθιους φίλους, δεν είχαμε φιλικές σχέσεις. Ήμουν εκτός του καλλιτεχνικού στερεώματος. Απλώς, κοίταζα να κάνω τη δουλειά μου και τίποτα περισσότερο. Ήταν αγώνας επιβίωσης για μένα το επάγγελμά μου. Ακόμα και σήμερα με θυμούνται πολλοί συνάδελφοί μου, αλλά ξέρουν ότι και προσκλήσεις να μου στείλουν δε θα εμφανιστώ».

Μαρούδα: «Τέλειωσα την καριέρα μου όταν η κόρη μου παντρεύτηκε τον Βαγγέλη»

 

Η Νίτσα Μαρούδα με τον Κώστα Βουτσά στην ταινία Τεντυμπόυ αγάπη μου/ φωτογραφία Finos Film

Η Νίτσα Μαρούδα με τον Κώστα Βουτσά στην ταινία Τεντυμπόυ αγάπη μου/ φωτογραφία Finos Film

Η αείμνηστη ηθοποιός είχε αποκαλύψει και ποιος ήταν ο λόγος που δεν ήθελε να κάνει δημόσιες εμφανίσεις, αλλά και να φωτογραφίζεται. «Ήθελα να μείνω ψηλά στη συνείδηση του κόσμου, τότε που μεσουρανούσα. Δεν πηγαίνω πουθενά. Αποφεύγω τα πάντα, γιατί δε με ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι που λέγεται δημοσιότητα. Ο κύκλος της υποκριτικής τέχνης έχει κλείσει για μένα από τις αρχές του ’80».

Η Νίτσα Μαρούδα και ο Αλέκος Αλεξανδράκης σε μία σκηνή από την ταινία «Δεσποινίς Διευθυντής» / φωτογραφία Finos Film

Η Νίτσα Μαρούδα και ο Αλέκος Αλεξανδράκης σε μία σκηνή από την ταινία «Δεσποινίς Διευθυντής» / φωτογραφία Finos Film

Η sexy και τσαχπίνα ξανθιά του παλιού ελληνικού κινηματογράφου ήταν πραγματικά ακριβοθώρητη και οι λιγοστές φορές που είχε βγει από το σπίτι ήταν μόνο μαζί με την κόρη της, Ιωάννα και τον γαμπρό της, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.  

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την απώλεια της Νίτσας Μαρούδα

«Με την ιδιαίτερη φωνή και την αναγνωρίσιμη φιγούρα της, με την υπερβολική κόμμωση της εποχής και το πεταχτό βάδισμα, η Νίτσα Μαρούδα δημιούργησε τον χαρακτήρα του αφελούς κοριτσιού στον ελληνικό κινηματογράφο, ο οποίος αν και συνήθως δεν ήταν κεντρικός, υπήρξε απαραίτητος δίπλα στους πρωταγωνιστές των αγαπημένων ελληνικών ταινιών. Επαιξε με τους περισσότερους σπουδαίους πρωταγωνιστές και συχνά, ακόμη και με μια ατάκα μόνο, έκλεβε την παράσταση. Η παρουσία της στον ελληνικό κινηματογράφο είναι χαρακτηριστική του ταλέντου και της ευρηματικότητας, με την οποία οι Ελληνες ηθοποιοί, στον κινηματογράφο εκείνης της εποχής, δημιουργούσαν έναν τύπο, εντελώς προσωπικό, που δεν μπορούσε να παίξει κανείς άλλος. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην κόρη της, Ιωάννα και στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς και στους πολλούς φίλους της», δήλωσε η Λίνα Μενδώνη.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top