Μπιμπίλας: «Πασίγνωστος πρωταγωνιστής δουλεύει ντελίβερι σε πιτσαρία»

«Πόσοι θα γίνουν πιτσαδόροι και ντελιβεράδες. Πόσοι;»

«Ο Σπύρος Μπιμπίλας μού έφερνε τρόφιμα στο σπίτι γιατί δεν είχα χρήματα»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας παραχώρησε νέα συνέντευξη και μίλησε και για την κρίση που υπάρχει στο χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής, ενώ αποκάλυψε πως πασίγνωστος πρωταγωνιστής δουλεύει ως ντελίβερι σε πιτσαρία.

«Δυστυχώς, η πανδημία έχει φέρει πολύ μεγάλο αλαλούμ στον κλάδο μας. Στα εργασιακά, επειδή δεν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις, δεν μπορούμε να καταφέρουμε να πείσουμε τους επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε αυτές. Και γίνεται αυτό επειδή και εκείνοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Αποτέλεσμα είναι να αποφεύγουν και εκείνοι τις συνομιλίες πάνω σε αυτό το θέμα. Και επικρατεί ένα χάος.

Γιατί, εκμεταλλευόμενοι έναν μνημονιακό νόμο, δίνουν ελάχιστα χρήματα στους εργαζομένους και αντιμετωπίζουν τους ηθοποιούς όπως όλους τους άλλους εργαζομένους, με δίωρη εργασία μέσα στην ημέρα. Πάνω εκεί υπάρχει μια πολύ μεγάλη διάσταση» δήλωσε στην εφημερίδα Espresso ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

«Υπάρχουν ηθοποιοί οι οποίοι δεν έχουν κανένα απολύτως εισόδημα. Έχουν σταματήσει και τα επιδόματα και γι’ αυτό προσπαθεί και το Ταμείο Αλληλοβοηθείας να είναι σε κάθε περίπτωση ηθοποιών που βρίσκονται σε οικονομική ανέχεια. Δυστυχώς, οι ηθοποιοί πλέον δεν μπορούν να πληρωθούν από πουθενά και δεν μπορούν να επιβιώσουν. Πηγαίνουμε τρόφιμα από σπίτι σε σπίτι παλιών και νέων ηθοποιών.

Πολλοί έχουν αλλάξει επάγγελμα. Υπάρχουν ηθοποιοί πολύ γνωστοί, πρωταγωνιστές -που, ευτυχώς, φοράνε μάσκα λόγω κορωνοϊού -και δουλεύουν ως ντελιβεράδες σε πιτσαρίες και σουβλατζίδικα. Ο ένας συνάδελφος μάλιστα είναι πασίγνωστος πρωταγωνιστής» αποκάλυψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Ο Σπύρος Μπιμπίλας μού έφερνε τρόφιμα στο σπίτι γιατί δεν είχα χρήματα»

Ο γνωστός ηθοποιός ρωτήθηκε ακόμα αν έχει ποτέ του κλάψει με θέμα συναδέλφου του που βρέθηκε σε οικονομική ανέχεια τα δύο τελευταία χρόνια.

«Βεβαίως και έχω φτάσει στα όριά μου! Άρχισα να κλαίω με την οικογένεια συναδέλφου μου ο οποίος έχει τρία παιδιά και το αντρόγυνο δεν είχε ούτε ένα ευρώ για να ταΐσει τα παιδιά του. Και φυσικά δεν βρίσκουν όλοι εύκολα εργασία. Πόσοι θα γίνουν πιτσαδόροι και ντελιβεράδες. Πόσοι;» είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top