Νικόλας Ραπτάκης: Κερνά «Κρασί» & θυμάται το αστείο περιστατικό με τη Βίσση

Όσα εξομολογήθηκε ο νεαρός τραγουδιστής στο Star.gr

Από τα πρώτα του κιόλας βήματα, ο Νικόλας Ραπτάκης έχει δείξει το πολύπλευρο ταλέντο του και δε σταματά να μας εκπλήσσει. Μεταξύ άλλων, εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision το 2014 ως frontman των Freaky Fortune, έχει κυκλοφορήσει επιτυχημένα singles και έχει «ανεβάσει» απρόσμενες διασκευές στα social media.

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί σταθερό συνεργάτη της Άννας Βίσση στις live εμφανίσεις της, ενώ έχει κλέψει τις εντυπώσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως το «Your Face Sounds Familiar» και «Just The 2 Of Us».

Απίστευτο γέλιο στο YFSF: Δείτε ποιος εμφανίστηκε ως… Λένα Ζευγαρά!

Ο Νικόλας Ραπτάκης επί σκηνής με την Άννα Βίσση

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του single «Κρασί», αλλά και τις συναυλίες με την Άννα Βίσση σε όλη την Ελλάδα, ο ταλαντούχος καλλιτέχνης μιλά για όλα στο star.gr, αποκαλύπτοντας, ανάμεσα σε άλλα, το πως είναι η κατάσταση για τους καλλιτέχνες μετά το πολύμηνο «σιωπητήριο» στα live, το αν θα πήγαινε ξανά στη Eurovision, αλλά και το πιο αστείο περιστατικό που του έχει συμβεί με την Άννα Βίσση.

 Το νέο σου single έχει τίτλο «Κρασί» και είναι ένα κομμάτι διαφορετικού ύφους από τα προηγούμενα. Μίλησέ μου για το τραγούδι, αλλά και το λόγο για τον οποίο επέλεξες να διαφέρει.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω στην αλλαγή για την αλλαγή αλλά στην αλλαγή σαν αποτέλεσμα της εμπειρίας, της εξέλιξης και του επαναπροσδιορισμού. Απουσίαζα συνειδητά για δικούς μου λόγους από την δισκογραφία, ωστόσο, είχα γράψει το «Κρασί» τρία χρόνια πριν και το είχα στο «συρτάρι». Ο λόγος για τον οποίο άλλαξα το ύφος είναι γιατί μεγαλώνοντας αντιλήφθηκα καλύτερα τον ελληνικό στίχο, την αμεσότητα και την ουσία του, όπως, επίσης, γιατί εκτίμησα με τα χρόνια τα πιο παραδοσιακά όργανα και έναν ήχο ο οποίος για μένα λείπει από την σημερινή δισκογραφία. Το «Κρασί», το οποίο κυκλοφορεί από την Panik Records, μιλάει για τον απαγορευμένο έρωτα, για τον οποίο μπορείς να μιλήσεις και να εκφραστείς μόνο αν πιεις αλκοόλ και αισθανθείς πιο ελεύθερος.

Νικόλας Ραπτάκης

Ήσουν από τους πρώτους καλλιτέχνες που επέστρεψαν στις live εμφανίσεις μετά τη σταδιακή άρση του lockdown, στο πλευρό της Άννας Βίσση. Πώς ήταν η επιστροφή στη σκηνή και ποιες οι σκέψεις και τα συναισθήματά σου;

Η επιστροφή στην σκηνή είχε γλυκόπικρη γεύση γιατί υπάρχει μια αμηχανία και ένας φόβος​ για το τι κάνουμε και τι μπορεί να πάθουμε. Παρόλα αυτά μου είχε λείψει τόσο πολύ η επαφή με τον κόσμο αλλά κυρίως μου είχε λείψει να τραγουδάω, μου έλειψε το live, να τραγουδήσω και να διασκεδάσω τον κόσμο. Πραγματικά ελπίζω να ανοίξουν πλήρως η εστίαση και τα πολιτιστικά δρώμενα και να επιστρέψουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς γιατί ο χώρος μας έχει πληγεί ουσιαστικά.

Πώς σ’ επηρέασε η πολύμηνη παύση των live, τόσο ως καλλιτέχνη, όσο και ως άνθρωπο; Υπήρξε κάποια θετική επίπτωση ή μόνο αρνητικές;

Στην πρώτη καραντίνα, επειδή δούλευα ασταμάτητα τόσο στο Hotel Ερμού τα βράδια όσο και στην τηλεόραση, κάνοντας παράλληλα και πρόβες για τα δικά μου project και live, ήμουν στο όριο της εξάντλησης, όποτε πέρασα πολύ καλά και ξεκουράστηκα. Μετά όμως, όσο περνούσε ο καιρός, άρχισαν τα άγχη, οι φόβοι και τα «και τώρα τι θα κάνουμε;». Και πέρα από το οικονομικό, επειδή μιλάω με πάρα πολλούς συναδέλφους μουσικούς, τραγουδιστές και ηθοποιούς, το χειρότερο όλων ήταν η ψυχολογία μας που έπεφτε όλο και περισσότερο. Από την άλλη πλευρά, επειδή είχα άπλετο ελεύθερο χρόνο, άρχισα να γράφω πολλή μουσική και να περνάω ουσιαστικό χρόνο με τον εαυτό μου, το οποίο είχα μεγάλη ανάγκη. Προέκυψε μετά και η πρόταση για το Just The 2 Of Us και ευτυχώς είχα κάτι για να απασχοληθώ.

Σταδιακά ανοίγουν και τα νυχτερινά κέντρα. Έχεις κάποια σχετικά σχέδια ή όλο το καλοκαίρι περιλαμβάνει εμφανίσεις μόνο σ’ ανοικτούς χώρους;

Αυτό το καλοκαίρι θα είμαι περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό με την Άννα Βίσση και, απ' όσο ξέρω, είμαστε full booked, κάτι το οποίο με χαροποιεί πολύ. Για του λόγου το αληθές, αυτή τη στιγμή βρίσκομαι με μια βαλίτσα στο χέρι από ένα live σε ένα άλλο! Δε νομίζω να υπάρξει χρόνος για διακοπές αλλά δεν παραπονιέμαι. Αντιθέτως, ελπίζω αυτή η επιστροφή στην κανονικότητα να συνεχιστεί και το χειμώνα.

Εμφανίζεσαι επί σειρά αρχή δίπλα στην Άννα Βίσση. Ποια είναι η συμβουλή που σου έχει δώσει και κρατάς σαν φυλαχτό; Επίσης, πες μας ένα αστείο/ απρόοπτο συμβάν που σας έχει τύχει όλα αυτά τα χρόνια

Δεν μπορώ να σκεφτώ μια συγκεκριμένη συμβουλή. Ξέρω ότι η Άννα θέλει και εύχεται το καλύτερο για μένα, ωστόσο, όσο κλισέ και αν ακούγεται, η Άννα είναι καθημερινό «σχολείο» για έναν τραγουδιστή και παίρνω από κάθε μας επαφή κάτι το οποίο με βελτιώνει. Έχω να θυμάμαι πολλές αστείες στιγμές γιατί με τη συγκεκριμένη τραγουδίστρια και την «θεότρελη» μπάντα μας είμαστε ένα μόνιμο ευτράπελο, έχουμε γίνει οικογένεια και δε νομίζω ότι κάνουμε κάτι άλλο πέρα από το να γελάμε! Σε κάθε live συμβαίνει κάτι απρόοπτο και «λυνόμαστε» στα γέλια. Θυμάμαι πολύ έντονα μια περιοδεία μας στην Αμερική όπου μετά από ένα γνήσιο ελληνικό γλέντι ομογενών είχε γεμίσει η πίστα δολάρια. Εμείς ξεκινήσαμε να τα μαζεύουμε θεωρώντας ότι γίναμε πλούσιοι και τελικά διαπιστώσαμε ότι ήταν ψεύτικα! Ακόμα το κουβεντιάζουμε!

 Τι έχει αλλάξει και τι έχει μείνει ίδιο από τον Νικόλα Ραπτάκη που γνωρίσαμε από τους Freaky Fortune;

Αυτό που έχει μείνει και διαρκώς αυξάνεται είναι σίγουρα η αγάπη μου για τη μουσική και το τραγούδι. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι μεγάλωσα. Πέρασαν 6-7 χρόνια στα οποία άκουσα, έμαθα, είδα πολλά, τα οποία με άλλαξαν. Οι εμπειρίες και οι γνώσεις που μάζεψα από τα 24 μέχρι τα 30 μου πραγματικά πιστεύω πως με έχουν κάνει άλλο άνθρωπο, κυρίως στο πώς βλέπω τα πράγματα και πώς λειτουργώ και αντιδρώ στις καταστάσεις.

Όσα δήλωσε στο star.gr, ο Νικόλας Ραπτάκης

 Έχοντας πάρει ήδη μέρος στη Eurovision με τους Freaky Fortune, θα δοκίμαζες να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό και ως solo καλλιτέχνης;

Εννοείται ότι θα ξαναπήγαινα στη Eurovision. Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία με ένα vibe που δεν συγκρίνεται με τίποτα από τα υπόλοιπα που έχω κάνει καλλιτεχνικά. Με ένα όμορφο τραγούδι και μια αγαπημένη παρέα καλών συνεργατών θα ήταν χαρά μου να λάβω πάλι μέρος.

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top