Γιούαν ΜακΓκρέγκορ: Τα prequels Star Wars δεν είναι και... Σαίξπηρ!

O Τζορτζ Λούκας παραδέχτηκε ότι δεν είχε ποτέ τον διάλογο ως προτεραιότητα

Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ εξέφρασε τα συναισθήματά του σχετικά με τον ρόλο του στα prequels της κινηματογραφικής σειράς Star Wars, όπου πρωταγωνίστησε ως Obi-Wan Kenobi σε νεαρή ηλικία.

 

Ο ηθοποιός, ο οποίος θα επαναλάβει το ρόλο του Obi-Wan σε επερχόμενή σειρά Star Wars στη Disney+, είπε σε συνέντευξή του στο THR ότι η συμμετοχή του στην τριλογία των prequel μερικές φορές γινόταν «κουραστική» λόγω της χρήσης από τον σκηνοθέτη, Τζορτζ Λούκας CGI και μπλε οθονών.

«Τρεις ή τέσσερις μήνες μετά γίνεται πολύ κουραστικό - ειδικά όταν οι σκηνές είναι... Δεν θέλω να είμαι αγενής, αλλά δεν είναι Σαίξπηρ», είπε ο ΜακΓκρέγκορ.

Γιούαν ΜακΓκρέγκορ

«Δεν υπάρχει κάτι να σκάψεις στον διάλογο, το οποίο μπορεί να σε ικανοποιήσει όταν δεν υπάρχει περιβάλλον εκεί. Ήταν αρκετά δύσκολο να το κάνεις» ανέφερε.

O Γιούαν ΜακΓκρέγκορ στην πρεμιέρα του Star Wars το 2005

O Γιούαν ΜακΓκρέγκορ στην πρεμιέρα του Star Wars το 2005

Και ο Τζορτζ Λούκας παραδέχτηκε ότι δεν είχε ποτέ τον διάλογο ως υψηλή προτεραιότητα στις ταινίες του. Το 2002, δήλωσε στην εφημερίδα «The Guardian»: «Βλέπω την ταινία ως οπτικό μέσο με μουσική συνοδεία... Δημιουργώ ταινίες με αυτόν τον τρόπο -πολύ οπτικά- και ο διάλογος δεν είναι αυτό που είναι σημαντικό. Είμαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους που λένε, ναι, ο κινηματογράφος πέθανε όταν επινοήθηκε ο ήχος».

O Γιούαν ΜακΓκρέγκορ με τον Τζορτζ Λούκας στην πρεμιέρα του Star Wars το 2005

O Γιούαν ΜακΓκρέγκορ με τον Τζορτζ Λούκας στην πρεμιέρα του Star Wars το 2005
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top