Διάσημος χολιγουντιανός ηθοποιός «έφυγε» στα 87 του χρόνια

Ήταν υποψήφιος για Όσκαρ β' ανδρικού ρόλου

Ο χολιγουντιανός ηθοποιός Τζορτζ Σίγκαλ, υποψήφιος το 1967 για Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου, απεβίωσε την Τρίτη στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ σε ηλικία 87 ετών.

Τζορτζ Σίγκαλ

Έφυγε από τη ζωή εξαιτίας «επιπλοκών έπειτα από επέμβαση μπαϊπάς στην καρδιά», ανέφερε η σύζυγός του Σόνια σε ανακοίνωσή της.

Ποιος ήταν

Γεννημένος τη 17η Φεβρουαρίου 1934 σε μια μικρή πόλη της πολιτείας της Νέας Υόρκης, έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη τη δεκαετία του 1960, ενσαρκώνοντας έναν μικρό ρόλο στην ταινία The Longest Day (1962), το επικό πολεμικό φιλμ για την απόβαση στη Νορμανδία.

Τζορτζ Σίγκαλ Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ

Σκηνή από την ταινία «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ»

Θα γινόταν διάσημος μερικά χρόνια αργότερα, με τον ρόλο του στην ταινία «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», στο πλευρό τεράστιων μορφών της έβδομης τέχνης, όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον.

Πρωταγωνίστησε σε ταινίες θρυλικών σκηνοθετών, όπως του Στάνλεϊ Κράμερ (Ship of Fools, 1965), ή του Σίντνι Λιούμετ (Bye Bye Braverman, 1968), ενώ το ευρύ κοινό τον γνωρίζει κι από τη  συμμετοχή του στην κωμωδία «Κοίτα ποιος μιλάει».

Τζορτζ Σίγκαλ Walk Of Fame

To 2017 απέκτησε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας /Φωτογραφία AP Images

Πέρα από την υποψηφιότητα για Όσκαρ, ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα με την κωμωδία του 1974 «Απιστία με Αξιοπρέπεια» (A Touch of Class) του Μέλβιν Φρανκ.

Τα τελευταία χρόνια αναλάμβανε κυρίως ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές.

Διαβάστε όλες τις lifestyle ειδήσεις

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top