Συνήγορος Π. Χαϊκάλη: «Έχει τρεις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση»

Η απάντηση του κ. Μανώλη Τρούλη για τις καταγγελίες

Ο συνήγορος του Παύλου Χαϊκάλη, Μανώλης Τρούλης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και αναφέρθηκε στις καταγγελίες που αφορούν τον γνωστό ηθοποιό.

Π. Χαϊκάλης: «Άνθρακες ο θησαυρός για όσους έβγαλαν βιαστικά συμπεράσματα»

«Μέχρι στιγμής έχουμε παραλάβει τέσσερις καταγγελίες. Οι τρεις εξ’ αυτών είναι καταγγελίες που δεν έχουν κανένα ποινικό ενδιαφέρον. Δεν είναι καν άξιες δικαστικής εκτίμησης. Αφορούν σε αδικήματα περί σεξουαλικής παρενόχλησης και εργασιακής διαφοράς», είπε αρχικά σημειώνοντας: «Οι καταγγελίες αυτές βρίθουν από ψευδείς αναφορές και διαστρεβλώνουν τα πραγματικά περιστατικά. Η μία καταγγελία αφορά σε άνδρα, ο οποίος καταγγέλλει μία εργασιακή διαφορά. Οι δύο αφορούν ένα τηλεφώνημα. Βεβαίως και τις γνωρίζει αυτές τις κυρίες, οι οποίες έχουν διαστρεβλώσει τα πραγματικά περιστατικά».

Χαϊκάλης σε Μητσοτάκη: «Να ανακαλέσετε τους φτηνούς υπαινιγμούς»

Παύλος Χαϊκάλης: «Θα απαντήσω σκληρά σε όσους χρησιμοποιούν ψεύδη»

Στη συνέχεια, ο κ. Τρούλης αναφέρθηκε στην τελευταία καταγγελία, η οποία όπως είπε αφορά ένα περιστατικό που συνέβη πριν από 31 χρόνια, στα τέλη της δεκαετίας του ’80. «Η καταγγέλλουσα ισχυρίζεται ότι ο εντολέας μου προσπάθησε να την εκμεταλλευθεί σεξουαλικά. Η ίδια στην καταγγελία της αναφέρει ότι κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα. Όμως από την απρόσεκτη αυτή κατάθεσή της προκύπτει ότι ψεύδεται, διότι εκείνη την εποχή ο βιασμός ήταν αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα. Εάν είχαν καταλήξει στο αστυνομικό τμήμα και είχε καταγγείλει βιασμό, ο κ. Χαικάλης θα είχε συλληφθεί και θα είχε οδηγηθεί στη φυλακή. Η ίδια αναφέρει ότι ήταν επιστήθια φίλη της μετέπειτα συζύγου του, δηλαδή η σύζυγός του παντρεύτηκε τον βιαστή της φίλης της και απέκτησε και παιδί. Προφανώς αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.»


Ερωτηθείς για το πώς εξηγεί το γεγονός ότι τρεις γυναίκες καταγγέλλουν τον ηθοποιό για ένα «μοτίβο» συμπεριφοράς και γιατί αποφάσισαν να σπιλώσουν την υπόληψή του απάντησε: «Είναι μια απάντηση που θα πρέπει να δώσουν οι καταγγέλλουσες. Ως προς το ηθικό σκέλος ο κ. Χαϊκάλης έδωσε τις εξηγήσεις του και ζήτησε συγγνώμη από τις καταγγέλλουσες σε περίπτωση που υπερέβη κάποια όρια υποκειμενικά. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι ένας εισαγγελέας μπορεί να εκτιμήσει και να ασκήσει διώξεις για μια τέτοια συμπεριφορά. Με ανακοίνωσή του ο κ. Χαϊκάλης έχει δηλώσει ότι υποστηρίζει το κίνημα που έχει ενεργοποιηθεί στην Ελλάδα και ο ίδιος ζητά την παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν βλάψει με τη συμπεριφορά τους. Σε καμία περίπτωση δεν τοποθετεί τον εαυτό του σε αυτό το «παζλ»».


Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα
Διαβάστε όλες τις lifestyle ειδήσεις    


 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top