Νεκρή η τρανς dj SOPHIE: Γλίστρησε θαυμάζοντας την πανσέληνο στην Αθήνα

Υπήρξε εμβληματική μορφή της ηλεκτρονικής μουσικής

Η SOPHIE

Τραγικό θάνατο βρήκε η Σκωτσέζα τρανς μουσικός SOPHIE σε ηλικία 34 ετών, μετά από ένα δυστύχημα στην Αθήνα. 

Τον θάνατό της ανακοίνωσε μέλος της ομάδας της στο NME. 

«Με βαθιά θλίψη πρέπει να σας ενημερώσω ότι η μουσικός και παραγωγός, SOPHIE πέθανε σήμερα γύρω στις 4 τα ξημερώματα στην Αθήνα, όπου η καλλιτέχνιδα ζούσε το τελευταίο διάστημα μετά από ένα ξαφνικό ατύχημα. Αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα μας είναι ο σεβασμός και η ιδιωτικότητα της οικογένειας της. Επίσης, θα παρακαλούσαμε τους φαν της για σεβασμό και να αντιμετωπίσουν με ευαισθησία την ιδιωτική φύση των νέων. Η Sophie ήταν πρωτοπόρος ενός νέου ήχου, μια από τις πιο επιδραστικές μουσικούς της τελευταίας δεκαετίας, όχι μόνο για τις ευφυείς παραγωγές και την δημιουργικότητα αλλά και για το μήνυμα και την ορατότητα που είχε πετύχει. Ήταν ένα σύμβολο απελευθέρωσης», έγραφε η ανακοίνωση.

 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας, η SOPHIE είχε ανέβει σε ένα σημείο για να θαυμάσει την πανσέληνο, όμως γλίστρησε κι έπεσε από μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. 

«Δυστυχώς η όμορφη SOPHIE μας πέθανε σήμερα το πρωί μετά από ένα τρομερό ατύχημα. Πιστή στην πνευματικότητα της είχε ανέβει για να δει την πανσέληνο και κατά λάθος γλίστρησε κι έπεσε. Θα είναι πάντα εδώ μαζί μας. Η οικογένεια ευχαριστεί όλους για την αγάπη και την υποστήριξή τους και ζητά ιδιωτικότητα σε αυτήν την συγκλονιστική στιγμή», ανέφερε η ανακοίνωση της οικογένειας.

Η SOPHIE γεννήθηκε στη Γλασκόβη και έγινε γνωστή τη δεκαετία του 2010 μετά από την κυκλοφορία σειρά από single και έργων όπως το Numbers. 

Το ντεμπούτο άλμπουμ της «OIL OF EVERY PEARL'S UN-INSIDES» κυκλοφόρησε μέσω του Transgressive το 2018 και στη συνέχεια προτάθηκε για Best Dance / Electronic Album στα Grammys του 2019.

Συλλυπητήρια για τον θάνατό της εξέφρασαν μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής Σαμ Σμιθ.

 

 

«Ο κόσμος έχασε έναν άγγελο. Έναν οραματιστή και είδωλο για τη γενιά μας. Το φως σου θα συνεχίσει να εμπνέει πολλές επόμενες γενιές», έγραψε στο Twitter.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top