Τα πάντα για το κοστούμι του Αντετοκούνμπο με την Ακρόπολη στην καρδιά!

Ο δημιουργός του Γιώργος Παπαδόγαμβρος αποκαλύπτει στο star.gr

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι από αυτά τα όνειρα που βλέπεις με τα μάτια ανοιχτά. Δεν είναι όμως μόνο τα εντυπωσιακά μπασκετικά στατιστικά του… Ο Γιάννης ξέρει, μπορεί και βάζει καλάθια στο παρκέ (σε αυτό υπάρχουν και άλλοι), αλλά ίσως είναι μόνος που γεμίζει με τρίποντα την καρδιά μας!  

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που στηρίζει με όλη του την δύναμη το έργο της Ελπίδας - Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο.

Η φωτογραφία του Γιάννη με το σακάκι με τον Παρθενώνα που έγινε viral σε λίγα λεπτά! /Φωτογραφία Instagram

Στη σημαντική απονομή του NBA ως MVP (πιο πολύτιμος παίκτης της σεζόν) έγραψε ιστορία αλλά έκανε και μια 100%  ελληνική εμφάνιση. Στον ευχαριστήριο λόγο του κέρδισε ένα άλλο ματς, αυτό με εχθρό τον χειρότερο μας εαυτό… Στιγμές αργότερα ήρθε η ευχάριστη έκπληξη, όταν από το ανοιχτό καλοραμμένο σακάκι του αποκαλύφθηκε πως στην φόδρα και στο μέρος της καρδιάς, απεικονιζόταν ο Παρθενώνας!  

Ο ταλαντούχος σχεδιαστής αντρικής μόδας Γιώργος Παπαδόγαμβρος είναι εκείνος που υπέγραψε την… ελληνική εμφάνιση που έκανε τον γύρο του κόσμου. Ίσως τελικά δεν είναι τυχαίο πως το όνομα του Γιάννη στα νιγηριανά (το 50% της καταγωγής του) σημαίνει «το στέμμα που έρχεται από τις μακρινές θάλασσες». 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο ατελιέ του Γιώργου Παπαδόγαμβρου /Φωτογραφία Instagram

Ο αγαπημένος ράφτης γνωστών αντρών όπως ο Σάκης Ρουβάς, ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης αλλά και παικτών του μπάσκετ του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού κ.ά., μίλησε αποκλειστικά στο star.gr για τον Γιάννη πίσω από τον Αντετοκούνμπο, αλλά και τις XXXLARGE δυσκολίες και χαρές που αντιμετωπίζει για να δημιουργήσει ένα κοστούμι για τον σταρ της πορτοκαλί θεάς και της περηφάνιας μας!

Με τον Παρθενώνα στην... καρδιά παρέλαβε ο Αντετοκούνμπο το βραβείο του MVP 

Στη βράβευση του ΝΒΑ ο Γιάννης  Αντετοκούνμπο εντυπωσίασε αφού όχι μόνο κέρδισε τον τίτλο του MVP αλλά και τα βλέμματα χάρη στο κοστούμι του που στην φόδρα είχε τον Παρθενώνα. Σήμερα το ρούχο σας κάνει τον γύρο του κόσμου...
Δεν περίμενα να γίνει τόσος ντόρος. Ήξερα ότι ο Γιάννης θα το φορέσει στην τελετή του NBA γιατί μου το είχε πει, είχα άγχος για το πως θα δείξει το κοστούμι γιατί μας κοιτούσε όλος ο κόσμος. Του το είχα στείλει πριν από 4 μήνες και ανησυχούσα πως θα δείχνει πάνω του, ευτυχώς όλα πήγαν καλά.. Βέβαια είχα και μια πρώτη εικόνα γιατί νωρίτερα μου είχε στείλει και ένα σχετικό βιντεάκι. 

Ο «Greek Freak» φωτογραφήθηκε με το τρόπαιο στα χέρια /Φωτογραφία AP Images

Πώς αποφάσισε ο Γιάννης να φορέσει αυτό το… «ελληνικό κοστούμι» για την μεγάλη βραδιά του ΝΒΑ;  
Ο Γιαννης είναι χρόνια πελάτης μου και μου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, το κοστούμι με τον  Παρθενώνα το έχει στην ντουλάπα του από τον Φεβρουάριο και όλο αυτό το διάστημα δεν το είχε φορέσει. Πριν λίγες μέρες  μου είπε για την εκδήλωση του NBA και τότε του πρότεινα να το φορέσει γιατί είναι εντυπωσιακό εξωτερικά αλλά κυρίως στην μέσα πλευρά του όμως μόνος του αποφάσισε να το ανοίξει και να φανεί το εσωτερικό και μπράβο του.  Η φόδρα με τον Παρθενώνα όχι μόνο προσθέτει στο ρούχο αλλά κάνουμε και διαφήμιση της Ελλαδίτσας μας. 

Το διάσημο πλέον κοστούμι με τον  Παρθενώνα σε ποια κολεξιόν σας ανήκει;
Δεν είναι κομμάτι κάποιας κολεξιόν, φτιάχτηκε αποκλειστικά για τον Γιάννη και είναι παραγγελία στα μέτρα του. Απο την αρχή που είδε το σχέδιο και του είπα για την ιδέα με τον Παρθενώνα εντυπωσιάστηκε.  Πέρυσι το Καλοκαίρι είχε φορέσει ένα αντίστοιχο που είχε στην  φόδρα την θεά Αθηνά.

Ο Γιάννης με παλιότερη δημιουργία του Γιώργου Παπαδόγαμβρου /Φωτογραφία Instagram

Ο Γιάννης σε κάθε ευκαιρία δηλώνει την αγάπη του για την Ελλάδα, έτσι και τώρα με την συγκεκριμένη… ελληνική ενδυματολογική επιλογή
Ο Γιάννης είναι πιο Έλληνας από πολλούς άλλους και όσοι λένε ότι δεν είναι Έλληνας είναι κομπλεξικοί και δεν ασχολούμαστε. Ξύδι σε όλους αυτούς!  

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζετε για να δημιουργήσετε ένα κοστούμι για τον Γιάννη, έχοντας ως δεδομένο ότι είναι πολύ ψηλός, 2.10.
Το δύσκολο δεν είναι να φτιάξεις ένα κοστούμι για τον Γιάννη, το δύσκολο είναι να φτιάξεις κάτι που θα φαίνεται ωραίο πάνω του και δεν θα δείχνει φαρδύ, αυτή είναι η επιτυχία! Η εμπειρία μου με βοήθησε ώστε το κοστούμι να δείχνει και κομψό και μεσάτο! Το σώμα του είναι εξωπραγματικό είναι πολύ ψηλός, πάρα πολύ γυμνασμένος με δυνατό στήθος, δυνατές πλάτες, λεπτή μέση, μεγάλα πόδια, μεγάλα οπίσθια. Είναι ένα δύσκολο σώμα να ραφτεί. Ο σωματότυπος του βοηθάει πολύ στο  μπάσκετ αλλά όχι εμας που του φτιάχνουμε τα ρούχα. 

Πόσο ύφασμα απαιτείται για ένα κοστούμι του; 
Το ρούχο του Γιάννη δεν έχει διατάσεις αλλά ράβεται πάνω στο σώμα του και αυτή είναι η ομορφιά αλλά και η δυσκολία. Κάθε κοστούμι του Γιάννη χρειάζεται τόσο ύφασμα όσο δύο συνηθισμένων ανθρώπων. Θέλει το διπλό ύφασμα, δηλαδή φανταστείτε ένας μέσος άντρας θέλει 3.5 μέτρα ύφασμα, για τον Γιάννη απαιτούνται 6 μέτρα ύφασμα. Τα μανίκια του σακακιού του είναι 20 πόντους πιο μακριά από το κανονικό, δηλαδή περίπου 80 πόντοι. Αντίστοιχα ενός καθημερινού είναι 60 -65 εκατοστά!  ! Το κάθε κοστούμι του Γιάννη, όπως και αυτό που είδατε με τον Παρθενώνα, για να φτιαχτεί θέλει περίπου ένα μήνα! 

Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας με τον Θανάση Αντετοκούμπο /Φωτογραφία Instagram

Επειδή είναι τόσο ψηλός ανεβαίνετε σε σκαμνάκι;
Ευτυχώς και εγώ είμαι ψηλός, ωστόσο σε κάποια πράγματα του παίρνω τα μέτρα με κάποια δυσκολία και τότε του λέω να χαμηλώσει λίγο 

Ποιο στυλ ρούχου επιλέγει;
Κυρίως του αρέσουν οι φόρμες όμως για πιο επίσημα διαλέγει μεσάτα κοστούμια! Συνεργάζομαι όμως και με τον αδερφό του τον Θανάση που θα παρουσιάσει την  χειμερινή (2019-2020) μου καμπάνια με κοστούμια σε σκούρα χρώματα.  Η νέα κολεξιόν θα περιλαμβάνει και παλτό για να φοριούνται πάνω από τις φόρμες των αθλητών όταν ταξιδεύουν! 

Μακριά από τα πατρόν ο Γιάννης δεν είναι μόνο ο πελάτης, σας συνδέει και μια στενή φιλία…
Είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά, δεν έχει αλλάξει καθόλου από τότε που τον γνώρισα όταν ήταν 18 χρονών και ετοιμαζόταν να πάει στο NBA. Είναι ένας καθημερινός άνθρωπος που δεν την έχει δει και δεν έχει καθόλου τουπέ. Μόλις στα 24 έγινε MVP, στα 30 ποιος ξέρει που θα φτάσει; ίσως και κυβερνήτης σε κάποια πολιτεία της Αμερικής…  Ο Γιάννης απολαμβάνει τη ζωή γιατί έχει περάσει πολύ δύσκολα και για αυτό βοηθάει πάρα πολύ κόσμο, χωρίς να το λέει. Είναι ένας αγαθός γίγαντας που μέσα στο παρκέ μεταμορφώνεται και αγριεύει πολύ! 

Θα του φτιάξετε και το γαμπριάτικο;
Ε ναι, όταν φτάσει η ώρα…
 
Της Έλγκας Νταϊφά

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top