Πριγκιπικός γάμος Harry-Markle: Οι λεπτομέρειες, το πρόγραμμα της μεγάλης μέρας και η «παρουσία» της Diana!

Τι ώρα θα φτάσει η νύφη;

Tο Σάββατο 19 Μάιου ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle παντρεύονται! Ο γάμος τους απασχολεί τα Media από την ημέρα που ανακοινώθηκε, ενώ στη Βρετανία επικρατεί φρενίτιδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Clarence House «Η Αυτού Υψιλότις Βασίλισσα έδωσε την άδεια για να τελεστεί αυτός ο γάμος στην Εκκλησία. Η βασιλική οικογένεια θα καλύψει τα έξοδα της τελετής».

Έχει γίνει ήδη γνωστό ότι τον στολισμό του γάμου έχει αναλάβει η Philippa Craddock και θα περιλαμβάνει λευκά τριαντάφυλλα και φούξια παιώνιες.

Τη βασιλική γαμήλια τούρτα έχει αναλάβει η Ptak, η ιδιοκτήτρια της κορυφαίας Λονδρέζικης patisserie, Violet Bakery.

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan θα παντρευτούν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor. Είναι η εκκλησία στην οποία παντρεύτηκε ο Πρίγκιπας Κάρολος την Καμίλα.

Το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου χωράει έως και 800 καλεσμένους, ενώ το Αβαείο που παντρεύτηκε ο William και η Kate διαθέτει 2.000 θέσεις.

Ο Harry και η Meghan έχουν δηλώσει πως θέλουν ο λαός να αποτελέσει κομμάτι της τελετής.

Το πρόγραμμα της «μεγάλης μέρας»

Τον γάμο του πρίγκιπα Harry και της Meghan θα παρακολουθήσουμε στις 19 Μαΐου, ενώ έχει ανακοινωθεί ότι δεν θα επιτρέπονται πτήσεις πάνω από τον ουρανό του Windsor.

Νωρίς το πρωί, πριν τον γάμο

Τις πρώτες πρωινές ώρες, καθαριστές του δρόμου μέχρι και η αστυνομία θα επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες για την είσοδο και εξυπηρέτηση των 100.000 ανθρώπων που αναμένεται να βρεθούν στο Windsor.

Όπως ο αδερφός του, πρίγκιπας William και οι θείοι του, ο 33χρονος πρίγκιπας Harry θα λάβει τον τίτλο ευγένειας από τη βασίλισσα, την ημέρα του γάμου του και οι φήμες λένε ότι αυτός θα είναι «Δούκας του Sussex».

Ο τίτλος θα έχει ιστορική σημασία για τη βασιλική οικογένεια, καθώς ο τελευταίος που τον κατείχε ήταν ο έκτος γιος του του βασιλιά Γεωργίου ΙΙΙ, πρίγκιπας Augustus Frederick που γεννήθηκε το 1773. Έτσι, η Meghan θα ονομαστεί «Δούκισσα του Sussex».

9:30 π.μ (ώρα Βρετανίας): Θα γίνει η άφιξη των καλεσμένων

Οι καλεσμένοι θα ξεκινήσουν να φτάνουν στην εκκλησία από τις 9:30 το πρωί (ώρα Βρετανίας).

Παρόλο που οι ειδικοί της βασιλικής οικογένειας επιμένουν ότι η τελετή θα είναι πιο προσωπική από αυτή του Δούκα και της Δούκισσας του Cambridge με τους 2.000 παρευρισκόμενους, το εκκλησάκι του St. George θα φιλοξενήσει γύρω στους 600 καλεσμένους τη μεγάλη μέρα.

H «παρουσία» της Diana

Ανάμεσα στους καλεσμένους θα βρεθούν τα αδέρφια της πριγκίπισσας Diana με τον πρίγκιπα Harry «πρόθυμο να συμπεριλάβει την οικογένεια της μητέρας του στο γάμο».

Η θεία του Harry, Lady Jane Fellowes, πρόκειται να διαβάσει έναν λόγο κατά τη διάρκεια της τελετής.

«Είναι πολύ σημαντικό για τον πρίγκιπα Harry να τιμηθεί η μητέρα του στο γάμο. Έχει διαλέξει μια νύφη που τη θυμίζει πολύ, τόσο στυλιστικά όσο και ως φιλάνθρωπος», είπε η βασιλική σχολιάστρια Claudia Joseph. «Γι’αυτό σχεδίασε το δαχτυλίδι αρραβώνων της Meghan γύρω από δυο διαμάντια της Diana και επίσης έχει καλέσει και τα τρία αδέρφια της στο γάμο».

Οι καλεσμένοι

Εκτός από τη βασιλική οικογένεια, στο γάμο θα είναι καλεσμένοι και celebrities, όπως ο David και η Victoria Beckham. Ωστόσο, το ζεύγος αποφάσισε να μην καλέσει καμία πολιτική προσωπικότητα.

Οι καλεσμένοι στον γάμο του πρίγκιπα William και της Kate το 2011 στο Westminster Abbey, παρέμειναν όρθιοι κατά την είσοδο της βασίλισσας Ελισάβετ και δεν κάθισαν παρά μόνο όταν κάθισε και εκείνη.

Πηγές γύρω από τη βασιλική οικογένεια αναφέρουν ότι αυτή η παράδοση μάλλον θα πραγματοποιηθεί και στον γάμο του Harry, παρόλο που ο χώρος θα είναι πιο μικρός.

11:15 π.μ (ώρα Βρετανίας): Η άφιξη του Harry

Κάπου μεταξύ της εμφάνισης των πρώτων καλεσμένων και της πιθανής ακολουθίας της βασίλισσας Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Harry αναμένεται να εισέλθει στην εκκλησία στις 11:15 (ώρα Βρετανίας).

Σε μια κίνηση που απέχει από τις βασιλικές παραδόσεις, μαζί με τον Harry θα βρίσκεται και ο αδερφός και κουμπάρος του, πρίγκιπας William.

«Στο παρελθόν, στους βασιλικούς γαμπρούς επιτρεπόταν να έχουν δυο “υποστηρικτές”- όπως δυο κουμπάρους», εξήγησε ο επί χρόνια βασιλικός σχολιαστής Richard Fitzwilliams.

Ο Δούκας του Cambridge είναι τόσο ενθουσιασμένος και είναι μεγάλη τιμή να παντρέψει τον αδερφό του.

Λίγο πριν τις 12:00 μ.μ (ώρα Βρετανίας): Η άφιξη της Meghan Markle

Η Meghan Markle θα φτάσει στην εκκλησία.

Τη νύφη θα συνοδεύσουν και παρανυμφάκια με τον πρίγκιπα George και την πριγκίπισσα Charlotte να έχουν ξεχωριστό ρόλο.

12:00 μ.μ (ώρα Βρετανίας): Η τελετή

Η τελετή θα ξεκινήσει στις 12 ακριβώς, σε περίπτωση που δεν καθυστερήσει η νύφη. Το μυστήριο θα τελέσει ο ηγούμενος του Windsor, αλλά αυτός που θα ανακοινώσει επίσημα τους όρκους των νεόνυμφων θα είναι ο αρχιεπίσκοπος του Canterbury, Justin Welby, ο οποίος βάφτισε τη Meghan σε μυστική τελετή τον Μάρτιο. Η Markle ίσως να μην συμπεριλάβει τη λέξη «υπακούω» στους όρκους της, σύμφωνα με πηγές, λόγω του ότι είναι παλιομοδίτικο και επειδή υποστηρίζει την ισότητα στο ζεύγος.

Ωστόσο, η ανταλλαγή στις βέρες θα ακολουθήσει την παράδοση. Για 95 χρόνια, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν κρατήσει μια παράδοση που κρατάει από το γάμο του τότε μελλοντικού βασιλιά Γεώργιο VI με την Elizabeth Bowes-Lyon, της οποίας το δαχτυλίδι κατασκευάστηκε από χρυσοχόο της Ουαλίας.

Όταν γίνει η ανταλλαγή των δαχτυλιδιών και η Meghan έχει γίνει πλέον μέλος της βασιλικής οικογένειας, οι νεόνυμφοι θα φύγουν από την εκκλησία, αφού κάνουν μια σύντομη υπόκλιση μπροστά από τη βασίλισσα και χαιρετήσουν τους 200 εργαζομένους σε φιλανθρωπικές εταιρείες που έχουν προσκληθεί.

13:00 μ.μ (ώρα Βρετανίας): Η άμαξα

Μετά τον χαιρετισμό στα σκαλιά της εκκλησίας, ο Harry και η Meghan θα μπουν στην άμαξα, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να τους δει.

Σε αντίθεση με τον Δούκα και Δούκισσα του Cambridge, το ζευγάρι δεν θα χαιρετήσει το κοινό από κάποιο μπαλκόνι γιατί η δεξίωση θα ακολουθήσει στο Windsor. Η ιστορική άμαξα Ascot Landaus θα περάσει από το Castle Hill, τη High Street, τη Sheet Street, το Kings Road, το Albert Road, το Long Walk και στο τέλος θα επιστρέψει στο Windsor Castle.

Οι απογευματινές και βραδινές δεξιώσεις

Την ώρα που οι νεόνυμφοι θα διασχίζουν το Windsor, οι 600 καλεσμένοι τους θα μεταφερθούν στην αίθουσα St George στο παλάτι του Windsor, όπου η βασίλισσα θα είναι οικοδέσποινα ενός γεύματος αποκλειστικά για τον εγγονό της.

«Το δείπνο θα περιλαμβάνει και αμερικανικό φαγητό, για να τιμήσει τις ρίζες της Markle, η οποία έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής», λέει η σεφ Kaori O’Connor.

Περίπου 200 φίλοι του γαμπρού και της νύφης θα παρευρεθούν στη δεύτερη δεξίωση που διοργανώνει ο πρίγκιπας Κάρολος στο Frogmore House, οικία όπου ο Harry και η Meghan φωτογραφήθηκαν για τις εικόνες του αρραβώνα τους.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top