«Mε βίαζε ο πατέρας μου από τα 6» - Ο Γολγοθάς 17χρονης δεν τελείωσε εκεί

Άλλαξε 40 σπίτια - «Οι περισσότεροι ανάδοχοι το έκαναν για τα χρήματα»

Xέρια σε στάση που δείχνουν άρνηση

Ένα 17χρονο κορίτσι από το Llanelli της Ουαλίας περιγράφει τον Γολγοθά που έζησε από την ηλικία των 6 ετών. Έναν Γολγοθά που δε σταμάτησε, παρά μόνο όταν έφτασε τα 17, όποτε μπόρεσε να ζήσει ανεξάρτητη.

Η Chantelle Thomas έπεσε θύμα των αρρωστημένων ορέξεων του ίδιου της του πατέρα, όταν ήταν μόλις 6 ετών. Στην ηλικία των 8 ετών είπε στις αρχές την αλήθεια της, όποτε και φιλοξενήθηκε από τις κοινωνικές υπηρεσίες. Ο Γολγοθάς της δεν τελείωσε εκεί, αφού όσα χρόνια έμεινε σε μονάδα της πρόνοιας, άλλαξε τουλάχιστον 40 σπίτια. «Οι περισσότεροι ανάδοχοι με τους οποίους ήμουν, το έκαναν απλά για τα χρήματα. Ήμασταν δουλειά γι’ αυτούς».

Ο πατέρας της, Arwyn Cellan Thomas, εκτίει πλέον ποινή φυλάκισης 22 ετών. Κρίθηκε ένοχος τον Φεβρουάριο για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του. Η κόρη του όμως ήταν ένα μόνο από τα θύματά του.

«Το 2015 έκανα μια αναφορά στην αστυνομία αφού ο πατέρας μου με κακομεταχειριζόταν σεξουαλικά όταν ήμουν παιδί» δήλωσε η Chantelle και πρόσθεσε: «Δεν ήξερα ότι υπήρχαν άλλα θύματα εκείνη την περίοδο, μέχρι που ήρθε στο φως μια καταγγελία που έγινε το 2004 με τους ίδιους ισχυρισμούς εναντίον του».

Το κορίτσι θυμάται ακόμη και τα βασανιστήρια στην οποία την υπέβαλε. Χτυπήματα με τη ζώνη, τις σάλτσες τσίλι που τις έβαζε με το ζόρι στο στόμα αλλά και τα ντουζ με παγωμένο νερό. 

Ωστόσο, η ίδια περιγράφει τα επόμενα εννέα χρόνια της ζωής της στη φροντίδα του Carmarthenshire Council ως ακόμη πια δύσκολα, να τα αντιμετωπίσει.

Η Chantelle, γνωστή στους φίλους της ως Tilley, έφυγε από τις κοινωνικές υπηρεσίες που τη φιλοξενούσαν τον Απρίλιο και τώρα ζει μόνη της στο Llanelli.

«Ο κοινωνικός λειτουργός τάχτηκε με τον πατέρα μου»

«Ένιωσα ότι εγκαταλείφθηκα από τις κοινωνικές υπηρεσίες. Όταν ήρθαν να κάνουν επισκέψεις στο σπίτι, ο κοινωνικός λειτουργός τάχτηκε με τον πατέρα μου αντί να με υποστηρίξει. Οι κοινωνικές υπηρεσίες πραγματοποιούσαν τακτικές επισκέψεις. Ο πατέρας μου ήταν πολύ έξυπνος βέβαια. Σιγουρευόταν ότι υπήρχε αρκετό φαγητό πριν τις επισκέψεις και φρόντιζε να φαίνομαι στα μάτια της κοινωνίας ως το κοριτσάκι του μπαμπά» περιγράφει και καταλήγει ότι απομακρύνθηκε από τον πατέρα της με την αιτιολογία παραμέλησης ανηλίκου.

Το κορίτσι ισχυρίζεται ότι από τη στιγμή που μπήκε ως φιλοξενούμενη στο σύστημα φροντίδας, στιγματίσθηκε και κατασπαράχτηκε ως «προβληματικό παιδί».

Ο Arwyn Cellan Thomas, του Morriston, Swansea, καταδικάστηκε για 5 κατηγορίες άσεμνης επίθεσης, 6 κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση παιδιού ηλικίας κάτω των 13 ετών, 3 κατηγορίες για βιασμό παιδιού ηλικίας κάτω των 13 ετών και επίθεση ενός παιδιού κάτω των 13 ετών με διείσδυση.

Ο δικαστής είπε στον πατέρα της κατά την ετυμηγορία: «Ο τρόπος με τον οποίο κακοποιήσατε αυτά τα παιδιά, ήταν απλώς τερατώδης. Συστηματικά και κυνικά άρχισες να τις κακοποιείς σεξουαλικά. Οι παρόμοιες ηλικίες των θυμάτων σας δείχνουν, κατά τη γνώμη μου, ένα σεξουαλικό συμφέρον μιας συγκεκριμένης ηλικίας. Έχετε συμπεριφερθεί με έναν αρκετά φοβερό τρόπο ... και οι ζωές των θυμάτων σας έχουν επηρεαστεί τόσο πολύ».

Η Chantelle τώρα φοιτά στο κολέγιο και ονειρεύεται να γίνει αστυνομικός. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top