Τουρκία- φονικός σεισμός: Τα μηνύματα Σακελλαροπούλου, Τσίπρα, Ανδρουλάκη

Τα συλλυπητήρια τους έστειλαν στις οικογένειες των θυμάτων

Φονικός σεισμός στην Τουρκία- βίντεο από ΕΡΤ

Μήνυμα συμπαράστασης στην Τουρκία και στη Συρία, μετά από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, έστειλε με ανάρτησή της στο Twitter η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Συγκεκριμένα, η κ. Σακελλαροπούλλου έγραψε: «Είμαστε συγκλονισμένοι από τις εικόνες της καταστροφής που προκάλεσε ο σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία. Εκ μέρους του ελληνικού λαού, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι, στηρίζουμε το έργο των σωστικών συνεργείων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Εκτός από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος έκανε γνωστό ότι η Ελλάδα θα στείλει βοήθεια στην Τουρκία, o Aλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλαν τα δικά τους μηνύματα στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε: «Θερμά συλλυπητήρια στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας και στις οικογένειες των θυμάτων αυτού του καταστροφικού σεισμού. Η διεθνής βοήθεια είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Η Ελλάδα έχει ανακοινώσει ετοιμότητα να στηρίξει άμεσα».

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη θλίψη του για τα θύματα στην Τουρκία με ανάρτησή του στο Twitter.

«Η σκέψη μας είναι στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό των 7,9 ρίχτερ, καθώς και στις οικογένειες των θυμάτων» έγραψε χαρακτηριστικά.

Κουτσούμπας: «Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων, τις ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες»

Mήνυμα συμπαράστασης προς τον λαό της Τουρκίας και της Συρίας απέστειλε και ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

«Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που αυτή τη στιγμή χρειάζονται επείγουσα και συντονισμένη διεθνή βοήθεια για τη διάσωση των αγνοούμενων και την ουσιαστική στήριξη των πληγέντων. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων, τις ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι παρά την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, τις μεγάλες δυνατότητες της εποχής μας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, όλα αυτά θυσιάζονται στον βωμό των κερδών, των μεγάλων συμφερόντων, των στρατιωτικών εξοπλισμών και των ιμπεριαλιστικών πολέμων που πληρώνουν με κάθε τρόπο οι λαοί.

Αποδεικνύεται πάνω απ’ όλα ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν, αντίθετα τους ενώνουν τα ίδια βάσανα και προβλήματα, γι’ αυτό και πρέπει να τους ενώσει και ο κοινός αγώνας ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βαρβαρότητας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top