Τσίπρας στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτη ημέρα της προεκλογικής μας εκστρατείας

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση – «Βούρκος» σχολίασε ο Οικονόμου  

Τσίπρας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, σημεία της οποίας ανάρτησε στη συνέχεια στους λογαριασμούς του στα social media. 

O κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «πρώτη μέρα» της προεκλογικής εκστρατείας μιας «κρίσιμης εκλογικής μάχης» τη σημερινή συνεδρίαση και πρόσθεσε ότι είναι «αφετηρία τη εκλογικής αναμέτρησης που έρχεται. Μιας αναμέτρησης που για τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του θα είναι απόπειρα απόδρασης». 

 

Μίλησε επίσης και για «μια μεγάλη ευκαιρία για αλλαγή πορείας, πριν η μοιραία πολιτική τής σημερινής κυβέρνησης μετατρέψει τη γενικευμένη κρίση σε γενικευμένη κατεδάφιση, σε κοινωνική και εθνική τραγωδία».

Αλέξης Τσίπρας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ (Ευρωκίνηση) 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στην ΚΟ:   

«Το δίλημμα των εκλογών είναι απλό: Πολιτική Αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος;

Η χώρα μας είχε την ατυχία να έχει τη χειρότερη δυνατή κυβέρνηση στη χειρότερη χρονική συγκυρία. Μια ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που εν μέσω ακρίβειας, κοινωνικής ανασφάλειας αλλά και γεωπολιτικής αστάθειας, επιδεινώνει δραματικά αντί να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες. Και την ίδια στιγμή διαφημίζει τον εαυτό της και το έργο της με όρους σχεδόν μεταφυσικής τελειότητας.

Η αγία οικογένεια  συμφερόντων που μας κυβερνά, ζει το μύθο της τελειότητάς της. 

Τέλειοι με την πρωτιά σε νεκρούς στην πανδημία. 

Τέλειοι με την πρωτιά στην ακρίβεια και το χάσμα ανάμεσα στις αμοιβές και τις ανάγκες των πολλών. 

Τέλειοι με την πρωτιά στις τιμές των καυσίμων και του ρεύματος. 

Τέλειοι στη δημοκρατία, την ελευθεροτυπία, τον νόμο και την τάξη, έτσι που να έχει γίνει η Ελλάδα παράδειγμα προς αποφυγή σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Τόση τελειότητα μόνο αυταρχικά καθεστώτα παράγουν στην προπαγάνδα τους. 

Αλλά ήρθε ο καιρός να βάλει η ελληνική κοινωνία τελεία σε αυτή την εφιαλτική τελειότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να αποδώσει προκαταβολικά την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, που ο ίδιος προετοιμάζει, στον δικό μας αντιπολιτευτικό λόγο. Κρύβεται, με δυο λόγια, πίσω από την αντιπολίτευση προκειμένου να αποφύγει το πικρό ποτήρι της διαχείρισης των αδιέξοδων που ο ίδιος δημιούργησε.

Aν για τον κ. Μητσοτάκη οι εκλογές είναι απόπειρα δραπέτευσης, για το λαό μας είναι μια μεγάλη ευκαιρία απαλλαγής από το καθεστώς που υπονομεύει τη δημοκρατία, διαβρώνει την οικονομία, οδηγεί τη χώρα σε τραγωδίες. 

Το δίλημμα των εκλογών που έχουμε μπροστά μας είναι απλό και ξεκάθαρο: Πολιτική Αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος; 

Η δημοκρατία είναι η μόνη διέξοδος στα αδιέξοδα. Γι' αυτό και τον καλώ να ακολουθήσει τον ενδεδειγμένο δημοκρατικό δρόμο της συνεννόησης και της ευθύνης. Αφού λοιπόν αποφάσισε εκλογές, να σταματήσει το κρυφτούλι και τα παιχνίδια:

-Να ανακοινώσει από τώρα την ημερομηνία των εκλογών, τον Σεπτέμβρη. 

-Να ορίσει από τώρα τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, όπως το Σύνταγμα ορίζει. 

-Να θέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν πλήρη και διαρκή ενημέρωση για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα καθ'  όλη την προεκλογική περίοδο.

-Να συσταθεί άμεσα η αρμόδια διακομματική επιτροπή και να επιβάλει δημοκρατικούς κανόνες ισότιμης προβολής των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης, στην πορεία προς  την κάλπη.

Η απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη και η πολιτική αλλαγή είναι ανάγκη ζωής για την κοινωνική πλειοψηφία και τη χώρα. Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί είναι η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές με απλή αναλογική».

Οικονόμου για ομιλία Τσίπρα: Από την τοξικότητα στον βούρκο  

Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Τσίπρα και τις σχετικές αναρτήσεις του από αυτήν στα social media, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: 

«Από την πολιτική τοξικότητα ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να περάσει στην επόμενη πίστα: τον βούρκο. Όπως φαίνεται, στον βούρκο σκοπεύει να πορευτεί το επόμενο διάστημα. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στην πολιτική ευτέλεια και την εξαχρείωση. Εγγυούμαστε όμως ότι δεν θα αφήσουμε τον "τραμπισμό αλά γκρέκα" ούτε να πλήξει τη δημοκρατία μας, ούτε να βλάψει την κοινωνία και την Πατρίδα μας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top