Στο μουσείο της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών ο Μητσοτάκης

Με αφορμή την επαναλειτουργία των μουσείων

Τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, με αφορμή την επαναλειτουργία των μουσείων.

Ο πρωθυπουργός έφτασε πεζός στο σημείο, μέσα από το Μοναστηράκι, και ξεναγήθηκε από την υπουργό Πολιτισμού και Αθληστιμού Λίνα Μενδώνη.

Επιχείρηση «Επανεκκίνηση»: Ανοίγουν αεροδρόμια, ξενοδοχεία και μουσεία

Ο κ. Μητσοτάκης και η κα Μενδώνη φορούσαν μάσκα και τήρησαν όλα τα προβλεπόμενα (από τον ΕΟΔΥ) μέτρα προστασίας.

«Δε νοείται Ελλάδα χωρίς ανοικτούς αρχαιολογικούς χώρους και χωρίς ανοικτά μουσεία. Θέλω να επαναλάβω ότι το πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια. Η ασφάλεια των επισκεπτών, η ασφάλεια των εργαζόμενων», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους του υπουργείου Πολιτισμού, όλους τους εργαζόμενους στα μουσεία μας, στους αρχαιολογικούς χώρους οι οποίοι τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας. Και θα υποδείξουν, φυσικά, και στους επισκέπτες μας πώς μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό μας χωρίς, όμως, να κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση όσον αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας», είπε ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά τους κανόνες, που οι επισκέπτες πρέπει να τηρούν για την προστασία τους, είναι – μεταξύ άλλων – η τήρηση των αποστάσεων (1,5 μ. για τους ανοικτούς χώρους και 2 μ. για τους κλειστούς), η υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας και η συμμετοχή ως και 8 ατόμων στις ομαδικές ξεναγήσεις.

Οι εργαζόμενοι οι οποίοι έρχονται σε επαφή με το κοινό (ταμεία, ταξιθεσία, καθαρισμός, ασφάλεια κοκ), πρέπει να χρησιμοποιούν προστατευτική μη ιατρική μάσκα και αντισηπτικό.

Παράλληλα, τοποθετούνται διαχωριστικά πετάσματα, όπου είναι απαραίτητο, ενώ προβλέπεται η ακριβής μέριμνα για την απολύμανση των χώρων και για προμήθεια απολυμαντικών ειδών. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top