Διάσκεψη Βερολίνου: Ποιος στήριξε τον Χαφτάρ και ποιος τον Σαράζ

Το άγνωστο παρασκήνιο και πού ποντάρει η Ελλάδα

Τους συσχετισμούς ανάμεσα στα δύο «στρατόπεδα» της Διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη ανέλυσε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα  Ζαχαρέα.   

Πώς κερδίζει η Ελλάδα από τη διάσκεψη για τη Λιβύη

Ως εκπρόσωποι του Χαφτάρ μίλησαν  ο Μακρόν και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Σίσι, ενώ υπερ του στρατάρχη  έγειραν επίσης την πλάστιγγα ο Πούτιν και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο (σε μια σπάνια ταύτιση απόψεων μεταξύ τους).   

Τον Σαράζ, τον νυν πρωθυπουργό της Λιβύης, εκπροσώπησε φανατικά ο Ερντογάν καθώς είναι και «συνέταιρο» πλέον στην παρανομία με τα μνημόνια.  

Τα επόμενα βήματα της ΕΕ μετά τη συμφωνία του Βερολίνου για τη Λιβύη

Η Μέρκελ ως οικοδέσποινα ήταν δήθεν ουδέτερη αλλά έκλεινε το μάτι στον Ερντογάν, ενώ ακριβώς στη μέση μεταξύ των δύο πλευρών έμεινε ο Ιταλός πρωθυπουργός Κόντε.  

Δένδιας: Η Ελλάδα αναμένει να συμμετάσχει στα επόμενα στάδια για τη Λιβύη

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, σχολίασε η Κ. Μακρή: «Η  πλειοψηφία πάντως ήταν με τον Χαφτάρ. Κι αυτό είναι καλό για ένα λόγο: Γιατί η Αθήνα εκτιμά πως μόνο μια λύση που θα περιλαμβάνει τον Χαφτάρ - είτε ως πρωθυπουργό είτε ως συμμέτοχο στην κυβέρνηση - θα ακυρώσει το μνημόνιο. Αν για κάποιο λόγο βγει από τη μέση , τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top