Μητσοτάκης από Σαγκάη: Προσκλητήριο για κινέζικες επενδύσεις στην Ελλάδα

Στο πλευρό του η Μαρέβα- Ξεναγήθηκε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Την εικόνα ότι η Ελλάδα είναι πλέον μια εξωστρεφής οικονομία που είναι ανοιχτή στο εμπόριο και στις επενδύσεις μετέφερε ο  Έλληνας πρωθυπουργός στη συνάντηση με τον ισχυρό Κινέζο αξιωματούχο Λι Γιανκ.  Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις βαθιές ρίζες πολιτισμού που συνδέει τις δυο χώρες.

«Η Ελλάδα και η Κίνα είναι δυο χώρες που συνδέονται από μια βαθιά πολιτιστική σχέση γιατί και οι δυο χώρες είναι γενέτειρες σπουδαίων πολιτισμών» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λι Γιανκ: «Η Ελλάδα είναι ο καλός μας φίλος στην Ευρώπη»

Με αναφορές στον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα ο Λι Γιανκ μίλησε με θερμά λόγια για τη χώρα μας.

Στόχος μας να γίνει ο Πειραιάς το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε την Κίνα για την επενδυτική στήριξη στα χρόνια της κρίσης. Με αφορμή την επένδυση της Cosco είπε ότι ο στόχος είναι να γίνει ο Πειραιάς το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από  την οικονομική ανάπτυξη της Kίνας. 

«Βλέπω μία χώρα δυναμική, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, που κατάφερε και έβγαλε 800 εκατομμύρια ανθρώπους από τη φτώχεια»

Συμφωνία για απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας- Σαγκάη

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κίνα συνέπεσε με τη συμφωνία για απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας- Σαγκάη, γεγονός που ανεβάζει τον πήχη για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος. 

Εγκαίνια στο νέο εργοστάσιο της ελληνικής επιχείρησης ανελκυστήρων Kleeman στη Σαγκάη

Μέσα σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό ο πρωθυπουργός εγκαινίασε το νέο εργοστάσιο της ελληνικής επιχείρησης ανελκυστήρων Kleeman  στη Σαγκάη.

«Αυτή η νέα Ελλάδα, την οποία εκπροσωπούμε είναι μια  χώρα ανοιχτή στην επιχειρηματικότητα, είναι μια χώρα που κοιτάζει να προσελκύσει ξένες στην Ελλάδα, να προσελκύσει κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα»

Ξενάγηση της Μαρέβας Μητσοτάκη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Η Μαρέβα Μητσοτάκη που συνοδεύει τον σύζυγό της στη Σαγκάη ξεναγήθηκε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

«Ευχαριστώ παρά πολύ την εξαιρετική ομάδα για την ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Σαγκάης» έγραψε η σύζυγος του Πρωθυπουργού στο Instagram.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top