Ξεκινά στις 20 Σεπτεμβρίου η «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή

"Bούρδουλας" Τασούλα στους υπουργούς για να απαντούν στις ερωτήσεις

Μητσοτάκης Βουλή

Στις 20 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής η «Ώρα του Πρωθυπουργού», όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων.

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανέφερε  ότι ο  πρωθυπουργός στις 20 του μήνα θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση, επιλέγοντας μεταξύ αυτών που έχουν κατατεθεί. Μέχρι στιγμής ερώτηση στον κ. Μητσοτάκη, έχει καταθέσει ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης για τη ΔΕΗ.

Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει στην Επιτροπή Αναθεώρησης της Βουλής η συζήτηση επί των αναθεωρητέων άρθρων που είχε εγκρίνει η προηγούμενη Αναθεωρητική Βουλή, η οποία θα ολοκληρωθεί σε ένα μήνα.

Όπως επισήμανε επίσης ο κ. Τασούλας, στόχος της Βουλής είναι να μην επαναληφθεί το φαινόμενο των επίκαιρων ερωτήσεων που δεν απαντώνται. Στο πλαίσιο αυτό, δεν θα επιλεγεί η τακτική της προηγούμενης Βουλής που προσδιόριζε συγκεκριμένη μέρα για τη συζήτηση ερωτήσεων απευθυνόμενων σε συγκεκριμένα υπουργεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία από προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, από τις 330 επαναπροσδιοριθείσες ερωτήσεις απαντήθηκαν μόλις οι 11!  

Ακόμα, η Βουλή δεν θα δέχεται ως δικαιολογία για την αποφυγή απάντησης από υπουργό την αιτιολογία του «φόρτου εργασίας», παρά μόνο την απουσία στο εξωτερικό, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα σε βουλευτές να επανακαταθέτουν επικαιροποιημένες τις ερωτήσεις προκειμένου να μην χάνεται ο επίκαιρος χαρακτήρας τους.

Ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε πως έλαβε την επιστολή της γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη για τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλου ( ο οποίος δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή «δεν πειράζει να χυθεί και λίγο αίμα στα Εξάρχεια»)   και επικοινώνησε με τον βουλευτή της ΝΔ. « Να μη δίνουμε αφορμές με εκφράσεις που μπορεί να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθεί ότι περιέχουν ανώφελη ένταση»,  του διαμήνυσε ο κ»». Τασούλας.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως αντίστοιχη τηλεφωνική επικοινωνία είχε και με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει στη φρουρά της Βουλής τα στοιχεία προσκεκλημένων του στο κοινοβούλιο
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top