«NYTimes»: Σάλος με άρθρο πρώην συνεργάτη του Τσίπρα κατά του Μητσοτάκη

Σε απολογία υποχρεώθηκε η εφημερίδα μετά το σφυροκόπημα που δέχτηκε

Σάλος έχει προκληθεί από άρθρο πρώην συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα το οποίο δημοσιεύθηκε στους «New York Times» και κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση εν συνόλω. 

Το πρόβλημα όμως ανέκυψε όχι εξαιτίας των όσων έγραψε αλλά εξαιτίας του ότι ο αρθρογράφος υπέγραφε απλώς ως δημοσιογράφος, προκαλώντας αντιδράσεις εντός και εκτός συνόρων.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στη στήλη «Γνώμες της» εφημερίδας. Δε θα άνοιγε ρουθούνι αν η εφημερίδα ανέγραφε την πραγματική ταυτότητα του αρθρογράφου, διότι ο Ματθαίος Τσιμιτάκης δεν είναι ένα απλός δημοσιογράφος αλλά έχει θητεύσει στην «Αυγή» και επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα είχε αποσπαστεί στο Μαξίμου ως σύμβουλος.

Το άρθρο ήταν ένας λίβελος κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγορεί για αυταρχισμό και επιστροφή της σκληρής δεξιάς.Όπως ήταν φυσικό έγινε σάλος στα κοινωνικά δίκτυα. 

Ενδεικτικά ο πρώην καθηγητής του Yale σήμερα στην Οξφόρδη Στάθης Καλύβας απευθυνόμενος στους Τimes γράφει πως «η βαθιά πτώση των εκδοτικών στάνταρντς των οποίων αυτό το πολύ σκληρό κείμενο είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα, μπορεί να μην προσμετράται στα ολέθρια αποτελέσματα του Τραμπισμού, αλλά σίγουρα είναι κάτι με λυπεί βαθύτατα».

Και ο γνωστός δημοσιογράφος των Λονδρέζικων Times, Σάιμον Νίξον στρέφεται κατά της αμερικανικής εφημερίδας: «Είναι ντροπή για τους Νew York Times που δεν ανέφεραν πως είναι σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ συνεχίζει λέγοντας πως «είναι για γέλια η ιδέα ότι ο Μητσοτάκης είναι σκληρός δεξιός».

Μετά το σφυροκόπημα που δέχθηκαν οι «New York Times» υποχρεώθηκαν να απολογηθούν με διορθωτική δήλωση αναγνωρίζοντας ότι δεν ήταν αποσαφηνισμένη η ιδιότητα του συγγραφέα και η σχέση του με την κυβέρνηση Τσίπρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top