Ο βίος και η πολιτεία της Τασίας Χριστοδουλοπούλου

Από τους μετανάστες που… λιάζονται στις διασυνδέσεις!

Αποσύρθηκε την περασμένη Πέμπτη από την πολιτική σκηνή η Τασία Χριστοδουλοπούλου στα 71 της χρόνια. Για πολλούς μία από τις πιο cult φιγούρες του κοινοβουλίου, ξεστόμισε κατά καιρούς ατάκες που συζητήθηκαν εντόνως κι έγραψαν ιστορία!

Στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα η Τασία Χριστοδουλοπούλου ανέλαβε αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο σύζυγός της Θοδωρής Δρίτσας την ίδια θέση στο υπουργείο Ναυτιλίας. Η φράση της για τους μετανάστες που… λιάζονται στις πλατείες, την ακολούθησε σε όλη της την πορεία. 

Στις δεύτερες εκλογές του 2015 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας και στη νέα Βουλή που προέκυψε ορίστηκε τρίτη αντιπρόεδρος.

Ρουσφέτια στη Βουλή: Κάνει θραύση το «διόρισέ με μαμά» στα social media

Χριστοδουλοπούλου: «Ζητώ συγγνώμη, δε θα είμαι υποψήφια στις εκλογές»

Μάλιστα, ανέλαβε επίσης πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Εκεί έδωσε έναν από τους πιο επικούς καυγάδες με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Και το μπλαζέ ύφος δεν συνιστά… Αυτό είναι το ύφος μου κύριε Βενιζέλε. Δεν αποκτώ ύφος αναλόγως με ποιον μιλάω… Ένα ενιαίο έχω. Μπορώ να έχω το λόγο επί του κανονισμού; Όχι δεν σας δίνω…» ήταν ο απίστευτος διάλογος που είχαν στα έδρανα της Βουλής.

Λίγα 24ωρα μετά την αποχώρηση Βενιζέλου από το κοινοβούλιο, η Τασία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε πως αποχωρεί κι εκείνη, αφού όπως παραδέχτηκε για την απόσπαση της κόρης της χρησιμοποίησε την πολιτική της θέση.  

Με τις διασυνδέσεις μου έφερα την κόρη μου στη Βουλή

«Δε θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή. Ώστε στη συνέχεια να μεταταχτεί. Υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις κ.λπ…» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης, ημέρα παραίτησής της στον Alpha.

Τα αίματα όμως για το θέμα των διορισμών είχαν αρχίσει να ανάβουν από τις αρχές του έτους. Η δήλωση της μοιάζει με τραγική ειρωνεία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διορίσει δικούς του…Πως θα τους διορίσει κύριοι; Φοβόσαστε ότι τις προσλήψεις του 2019 θα τις κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Νομίζω καλώς φοβόσαστε…» είχε πει τότε.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top