Μητσοτάκης για Σκοπιανό: Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση

Χαρακτήρισε το 2018 ως έτος σημαντικών εξελίξεων

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκη στην πρώτη συνεδρίαση των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας για το 2018.
 
Ο κ. Μητσοτάκης προέβλεψε ότι το 2018 θα είναι έτος σημαντικών πολιτικών εξελίξεων, ενώ έκανε σαφή τη θέση του κόμματος για το Σκοπιανό, επαναλαμβάνοντας πως η εθνική γραμμή χαράκτηκε το 2008 στο Βουκουρέστι από τον Κώστα Καραμανλή και είναι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για χρήση έναντι όλων.
 
Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών και το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνουν.
Τα βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη:
 
Σε λίγες ημέρες ο κ. Τσίπρας κλείνει 3 χρόνια στην εξουσία και η ζημιά που έχει προκαλέσει στην πατρίδα είναι τεράστια. Ο τυχοδιωκτισμός εναλλάσσεται με το ψέμα.
 
Η πίεση στη δικαιοσύνη πρωτοφανής. Ζούμε περίοδο χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της Ελλάδος από το ’74 και μετά. Πρέπει να φύγουν και επειδή ξέρουν ότι θα φύγουν αισθάνεται ο κ. Τσίπρας την ανάγκη κάθε τρεις και λίγο να διαβεβαιώνει ότι θα εξαντλήσει την 4ετία.
 
Απίστευτη είδηση ότι τα χρέη των Ελλήνων στην εφορία ξεπερνούν τα 100 δις. Απόδειξη παταγώδους αποτυχίας. Για πόσο ακόμα οι Έλληνες θα πληρώνουν τους Τσίπρα και Καμμένο;
 
Το 2018 χρονιά σημαντικών πολιτικών εξελίξεων. Η έξοδος από το πρόγραμμα προϋποθέτει κρίσιμους χειρισμούς που δεν επιτρέπεται να αφεθούν στο έλεος αυτή της ανίκανης κυβέρνησης που έχει δεσμεύσει τη χώρα για πολλά χρόνια με λιτότητα
 
Η κυβέρνηση επιδεινώνει την κατάσταση για όλους.
 
Το φύλλο πορείας της χώρας προκαλεί θλίψη και ντροπή. Το 2019 θα κοπούν κι άλλο οι συντάξεις και το 2020 – αν δεν το ζητήσουν νωρίτερα – το αφορολόγητο θα μειωθεί. Ο κ. Τσίπρας έχει μαυρίσει από τώρα τις επόμενες χρονιές. Αυτή είναι η περίφημη καθαρή έξοδος.
 
Εμείς έχουμε καθαρό προγραμματικό λόγο. θα συνεχίσουμε ώστε ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας να βρουν τη θέση τους στο σχέδιό μας. Το 2018 μπορεί να είναι χρονιά μεγάλης πολιτικής μάχης. Καλώ να συμπορευτούν και να έρθει μια μεγάλη πλειοψηφία πολιτικής αλλαγής.
 
Για το ζήτημα των Σκοπίων είμαι ξεκάθαρος. Η ΝΔ ήταν πάντα υπεύθυνη παράταξη. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και επέλεξε να την κάνει εν κρυπτώ χωρίς καμία ενημέρωση προς το παρόν στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το μόνο που βλέπουμε προς το παρόν είναι θέατρο σκιών με τον υπουργό άμυνας να προσπαθεί να κρατηθεί στην καρέκλα του και τον υπουργό Εξωτερικών να λέει ότι ο κ. Καμμένος δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία μόνο στα ελληνικά. Λες και μπορούμε να επιβάλλουμε στις ξένες χώρες να μιλήσουν τη γλώσσα μας. Αστεία πράγματα. Η χώρα έχει εθνική γραμμή όπως χαράκτηκε στο Βουκουρέστι από κυβέρνηση Καραμανλή. Αυτή είναι η επίσημη θέση της ΝΔ. Τότε απέναντι σε πολλές πιέσεις υπερασπιστήκαμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Το ελάχιστον που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να προασπίσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου στο σύνολό του. Το θέμα δεν αφορά μόνο την ονομασία. Οτιδήποτε παραπέρα από το Βουκουρέστι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Δεν αναφέρομαι μόνο στο erga omnes αλλά και στις απαράδεκτες δηλώσεις αλυτρωτισμού. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση. Είναι ικανοί να κάνουν οτιδήποτε για να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο. Σήμερα οι συσχετισμοί είναι διαφορετικοί σε σχέση με το 2008. Η νέα κυβέρνηση στα Σκόπια, ναι, δείχνει πιο διαλλακτική. Να αποδείξει όμως ότι σέβεται την ευαισθησία του λαού απέναντι στην ιστορία μας και ότι έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει στο εσωτερικό της μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Καλώ την κυβέρνηση να ενημερώσει τον ελληνικό λαό υπεύθυνα για τι ακριβώς διαπραγματεύεται. Και κάτι τελευταίο: όταν η κυβέρνηση Καραμανλή διαπραγματευόταν σκληρά, σημερινοί κορυφαίοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έδιναν ρέστα για να αναγνωριστούν τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα..
 
Καλώ την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει άμεσα την ημερομηνία των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και το σύστημα με το οποίο θα διεξαχθούν. Αδιανόητο να μην το γνωρίζουν δήμαρχοι, περιφερειάρχες και κοινωνία επειδή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει και την αυτοδιοίκηση σαν παιχνίδι. Εφόσον οι εθνικές εκλογές γίνουν εντός του 2018 και η ΝΔ είναι η επόμενη κυβέρνηση , οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές τον Ιούνιο του 2019 και με το εκλογικό σύστημα που ισχύει σήμερα.
 
Ο τελικός στόχος είναι μπροστά μας. Μια μεγάλη εκλογική νίκη που θα είναι η αφετηρία για την πορεία αναγέννησης της πατρίδας μας. Ελπίζω για το καλό του τόπου να γίνει το συντομότερο δυνατόν. 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top