Κάτια Μακρή: Θηλιά στον λαιμό των πολιτών οι φόροι

Έκοψαν δαπάνες και αναπτυξιακά κονδύλια για να βγει το υπερπλεόνασμα

Με το μαχαίρι της κατάσχεσης στο λαιμό θα πληρώσουμε 5 δις φόρους έως την Παρασκευή. Το κράτος κόβει από παντού, ακόμη και από τα αναπτυξιακά κονδύλια.

Η Κάτια Μακρή περιέγραψε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα «πόσο εύκολο είναι να βγάζεις πλεόνασμα». Όπως είπε «πρώτον, στύβεις τον κόσμο. Τον βάζεις μέσα σε τρεις μέρες να πληρώσει 5 δις ευρώ, έχει δεν έχει. Πέντε πλήρωσε τον Νοέμβριο, άλλα 5 τον Οκτώβριο και πάει λέγοντας».

«Δεύτερον, εσύ κόβεις τα έξοδα σου από παντού. Από τον Γενάρη μέχρι τώρα, βγήκαν σήμερα τα στοιχεία του προϋπολογισμού, οι δαπάνες είναι κάτω κατά 1,7 δις. Και ποιες είναι οι δαπάνες; Υγεία, παιδεία ακόμη και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που δόθηκε σε ακόμα λιγότερους πολίτες. Έκοψαν και 818 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, δηλαδή τα έργα στην Περιφέρεια που δημιουργούν δουλειές και ανάπτυξη» πρόσθεσε.

«Με το ζόρι τα έσοδα και αφού έκοψαν τα έξοδα, σήμερα πανηγύρισαν ότι έχουμε 4,6 δις πλεόνασμα και 1,5 δις πάνω από τον στόχο» σημείωσε η δημοσιογράφος. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top