Δημοσκόπηση της MRB: Με ποιο ποσοστό είναι εφικτή η αυτοδυναμία

Η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ και τα κυρίαρχα συναισθήματα των πολιτών

Τους αναποφάσιστους  να βρίσκονται στο 12,8 %, δείχνει η εξαμηνιαία έρευνα «Τάσεις» της MRB (6 μονάδες κάτω από την προηγούμενη),  η οποία διεξήχθη το πρώτο οκταήμερο του Δεκεμβρίου με 2.000 προσωπικές συνεντεύξεις.  

 Στην ίδια  δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21,3% και η Νέα Δημοκρατία  30,7%, με το προβάδισμα ψήφου  της ΝΔ να ανέρχεται στο  9,4% από 11,9% τον περασμένο Ιούνιο.

Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής με 11,6% , ποσοστό που ειναι μεγαλύτερο απο το άθροισμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού στην προηγούμενη έρευνα. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή 7,8, ΚΚΕ 7,5% και ένωση κεντρώων 3,2%. 6 κόματα στη Βουλή και  τα υπόλοιπα κάτω απο 3%.

Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά  της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ φθάνει το 10, 8% από 13,3% τον Ιούνιο.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα MRB: Μπροστά με 9,4% η ΝΔ – 1 στους 3 θα έφευγε από τη χώρα αν μπορούσε!

Όσον αφορά  το  κατά πόσο είναι εφικτή η αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος δηλώνει στο Star:  «Σε συνδυασμό με τα κόμματα που δεν μπαίνουν στη Βουλή η αυτοδυναμία απαιτεί 36%. Η ΝΔ παίρνει 35,2, άρα είναι ένα πράγμα που θα μπορούσε να πει κανείς ότι παλεύεται».  

Για το πώς θα ονομάτιζε τα  αποτελέσματα της έρευνας, ο κ. Μαύρος δηλώνει:

«Ο υπέρτιτλος που έχουμε δώσει εμείς στα ευρήματα της έρευνας είναι ότι παγιώνεται η κατάσταση μιας νέας κανονικότητας την οποία βιάζεται ο Έλληνας να θέλει να τη βιώσει».

Στα συναισθήματα  πάντως των πολιτών, προηγείται η οργή , ακολουθεί η ντροπή και στη συνέχεια ο φόβος.

Το σημαντικότερο πρόβλημα  είναι η ανεργία για περισσότερους από 6 στους 10 πολίτες και ακολουθούν το φορολογικό σύστημα  και η υγεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top