Τρέχει και δεν φτάνει η κυβέρνηση για τα προαπαιτούμενα που ζητούν οι θεσμοί

Μόνο το 30% έχει υλοποιηθεί μέχρι τώρα

Τρέχει και δεν φτάνει η κυβέρνηση για τα προαπαιτούμενα

Τρέχει και δεν φτάνει η κυβέρνηση για να υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα που έχουν τεθεί από τους δανειστές και τα οποία ανέρχονται στα 110, με το  30%  εξ αυτών να έχει γίνει πράξη ως τώρα και τα υπόλοιπα να παραπέμπονται προς υλοποίηση, στις συνεχιζόμενες συνομιλίες των υπουργών με τους θεσμούς,  έως τις 22/1.  

Πολλά από τα  προαπαιτούμενα σχετίζονται με υποδομές (κτηματολόγιο, μεταλλεία κλπ), ενώ σε καμία περίπτωση δεν αναμένεται να γίνουν πράξη οι μόνιμοι ΓΓ των υπουργείων, που ζητούν επίσης οι δανειστές, έως το τέλος του έτους.

«Κλείδωσε»  παράλληλα η αναβολή νέων αντικειμενικών αξιών έως τον Μάρτιο. Τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά πάντως για τις επιτροπές και την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ μέχρι τον Ιούνιο, που είναι ο στόχος.

Το ΔΝΤ  από την πλευρά του παρακολουθεί τις συζητήσεις αλλά δεν μετέχει ενεργά και  ζητά να μην βγουν οι αλλαγές στα χρονοδιαγράμματα εκτός προγράμματος

Εντός της επόμενης εβδομάδας  αναμένεται το ΦΕΚ για την αξιολόγηση στην ΑΑΔΕ, με 3.500 σελίδες που περιλαμβάνουν περιγραφή θέσεων

Η λοταρία για τις αποδείξεις πάντως δεν θα γίνει αύριο και αναβάλλεται «μέχρι νεοτέρας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top