Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η Ευρώπη απειλείται από ένα νέο είδος ακραίας τρομοκρατίας

«Πρέπει να την τρομοκρατία σε ευρωπαϊκό επίπεδο»

Για ένα νέο είδος ακραίας τρομοκρατίας που απειλεί την Ευρώπη έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως σκοπός των τρομοκρατών είναι να σπείρουν τον φόβο και τον πανικό στις δυτικές κοινωνίες και έκανε λόγο για ανάγκη αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

«Δεν θα το επιτρέψουμε. Η ασφάλεια πρέπει να είναι η απόλυτη πρώτη προτεραιότητά μας. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας, είναι προϋπόθεση δημοκρατίας. Για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ασφάλεια για τους Ευρωπαίους πολίτες απαιτείται αφενός αποφασιστικότητα και αφετέρου ουσιαστική συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο» είπε ο κ. Μητσοτάκης

«Είναι ένας ακόμα λόγος που η ευρωπαϊκή ενοποίηση πρέπει να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς. Και βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση για μία ασφαλή Ευρώπη είναι η ουσιαστική, αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης. Και αυτή είναι μία αποστολή που η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει να εκπληρώσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top